Almaar meer bewijzen dat Israëlische leger doelbewust geschoten heeft op Palestijnse burgers tijdens voedselbedeling

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid werden zeker 112 Palestijnen gedood door het Israëlische leger tijdens een voedselbedeling in Gaza-stad. Ook zouden 760 mensen gewond zijn geraakt. Israël ontkent dat het het vuur opende. Maar klopt dat? Er is veel onduidelijkheid over hoe de Palestijnse burgers om het leven zijn gekomen. BBC sprak met ooggetuigen en analyseerde beelden. Er zijn almaar meer indicaties dat het Israëlische leger wél op de Palestijnse burgers heeft geschoten. 

Meer krantenkoppen in België

De Kortrijkse Revue last sabbatjaar in: “We willen geen revue brengen die moet inboeten aan kwaliteit”

Normaal draait rond deze tijd de ticketservice van de Schouwburg op volle toeren voor De Kortrijkse Revue, maar de vereniging moet dit jaar hun trouwe revue-publiek ontgoochelen. “Er zijn een aantal redenen. Eén van de belangrijkste was de locatie”, vertelt Tom Boury, namens het bestuur van De Kortrijkse Revue.
The post De Kortrijkse Revue last sabbatjaar in: “We willen geen

Lees meer »

“De beul van Bernabéu” en “Klaar om Real te verorberen”: in Spanje kijken ze met klein hartje naar komst van Kevin De Bruyne

Real Madrid-Manchester City is vanavond dé topmatch van de kwartfinales in de Champions League. En in Spanje vrezen ze de komst van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel maakte eerder furore in Bernabéu. “Het is paniek.” Blinkt hij uit? En wat doet onze andere landgenoot Jérémy Doku? Volg de aanloop naar en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet in

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Politiek leider Hamas bevestigt dood van 3 zonen bij luchtaanval – Cyprus: hulpleveringen aan Gaza binnenkort hervat

De spanningen tussen Israël en Iran lopen op. Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste religieuze leider van Iran, en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz, dreigen met aanvallen op elkaars grondgebied. De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh, bevestigt ondertussen dat drie zonen van hem zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval in het noorden van de Gazastrook. Dat meldt

Lees meer »

KIJK. Volledig korps komt in actie om politiehond te redden die werd neergestoken door moordverdachte: “Je hebt het zo goed gedaan, maatje”

Wanneer politiehond Enzo wordt neergestoken in Las Vegas en zwaargewond raakt, doen agenten er alles aan om hun vriend te redden. Bodycambeelden laten zien hoe het hele korps in actie komt om de Mechelse herder zo snel mogelijk in het hospitaal te krijgen. Wegen worden afgesloten en een helikopter opgeroepen. En mét succes! De politiehond overleeft de beproeving en komt

Lees meer »

Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties langer in het Torhoutse ziekenhuis zou moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Dat levert hem nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op.
The post Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Polen zet eerste stap richting versoepeling strenge abortuswet

Het Poolse parlement heeft een eerste stap gezet voor de versoepeling van de strenge abortusregelgeving in het land. De centrumlinkse coalitiepartners hebben vier ontwerpteksten ingediend. Tegenstanders hadden tevergeefs moties ingediend om de hervormingen tegen te houden. De Poolse abortuswetgeving is vandaag nog een van de strengste van Europa.

Lees meer »

LIVEBLOG ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel intussen op het veld, Vermeeren blijft (voorlopig?) op de bank

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Zwevezeelse slager Cris (53) scoort opnieuw zilver met klassieke picon in London Spirit Competition: “Alles is hier puur natuur”

‘Finesse’ is niet alleen de naam van zijn slagerij in Zwevezele, het tekent ook de passie waarmee slager Cris Algoedt (53) al een aantal jaar met succes fijnzinnig uitgebalanceerde likeuren op de markt brengt. Dit jaar haalde hij in de London Spirit Competition opnieuw een zilveren medaille met de ‘Robust’, een fijnzinnige versie van de klassieke picon. Zijn geheim? “Ik

Lees meer »

Directeur Jan is klaar voor warmste Gevleugelde Stad met autovrije Leet: “We willen bezoekers een vakantiegevoel geven”

De aprilse grillen lijken De Gevleugelde Stad eens niet te deren. Het gratis promotiefestival voor circus en straattheater gaat een warm weekend tegemoet en palmt voor het eerst de Leet in. “Autovrije zones vormen een meerwaarde.”
The post Directeur Jan is klaar voor warmste Gevleugelde Stad met autovrije Leet: “We willen bezoekers een vakantiegevoel geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze drie Mollenjagers weten wie de mol is en leggen uit waarom: “Alleen de mol kan zo’n actie verantwoorden”

Ze hebben hun eigen Mollenboekje, bekijken iedere aflevering zeker drie keer, delen hun geheime tips op sociale media, en zoeken met tienduizenden Vlamingen samen naar wie dit jaar dé saboteur is. Marc (54), Femke (23) en Davy (40) — ‘s Vlaanderens doorgewinterde Mollenjagers — onthullen wie volgens hun ‘De mol’ is én waarom. Opvallend: Er is één gemeenschappelijk kenmerk bij

Lees meer »

Proper Strand Lopers willen museum met gevonden retro-afval oprichten: “Met Samo chips, Raiders, en zelfs Treets uit de jaren ‘60”

Tim Corbisier, bezieler van de Proper Strandlopers, wil volgend jaar een museum oprichten of minstens een tentoonstelling organiseren met gevonden retro-afval. Het gaat dan om blikjes en verpakkingen uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. “Het toont meteen ook aan hoelang afval bewaard kan blijven”, zegt Tim.
The post Proper Strand Lopers willen museum met gevonden retro-afval oprichten: “Met

Lees meer »

Ever-Lynn uit Rumbeke brengt eerste eigen geschreven nummer uit

Eveline Termote (21), alias Ever-Lynn, uit Rumbeke, heeft onlangs haar eerste eigen geschreven single ‘Jij en ik’ voorgesteld in een goed gevulde zaal ‘Den Tap’ in Lendelede. Dit gebeurde nadat ze enkele weken geleden een podiumplaats behaalde tijdens de zangwedstrijd van Kamping Kitsch Club, wat haar een optreden opleverde in de Slager Tente van het festival.
The post Ever-Lynn uit

Lees meer »

Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep”

Kortrijkzaan Milan Donie (19) neemt zaterdag deel van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. De eerstejaar van het Lotto Dstny Development Team reed dit seizoen al enkele rittenkoersen tussen de profs. “Ik wil mee zijn met de eerste groep.”
The post Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt

Met de leuze ‘West-Vlamingen zijn superhelden’ trekt Open Vld West-Vlaanderen op 9 juni naar de kiezer. Die boodschap zetten lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne (Federaal) en Jasper Pillen (Vlaams) woensdag op een ludieke manier in de kijker op de wekelijkse markt in Veurne.
The post Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt appeared first on KW.be.

Lees meer »