Werkzaamheden aan Paterberg gestart na ernstige grondverzakking: “Nog niet zeker dat de E3 er kan passeren”

Vrijdag zijn de werkzaamheden begonnen bovenaan de afdaling naar de Paterberg. De aannemer gaat er platen diep in de grond trillen om zo de weg terug stabiel te maken. Of de werken op tijd afgerond zullen zijn voor de doortocht van de E3 Saxo Bank Classic, is nog maar de vraag.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Waar zijn die Hollanders? Dimitri Vegas & Like Mike bezweren waanzinnige mensenzee op Tomorrowland

Van links… naar rechts. Op het voorbije EK voetbal gooide het Oranje legioen hoge ogen in Duitsland, op Tomorrowland zijn het Dimitri Vegas & Like Mike die de mensenzee synchronisch bezweren. Overtuigend gewonnen thuismatch. Het Belgische blazoen opgesmukt dankzij de ‘Kings of Tomorrowland’ op de twintigste editie van hún festival. Al is die ‘Crowd Control’ – trouwens al vroeger ingeburgerd

Lees meer »

Zijn herbruikbare bekers op festivals bron van virusverspreiding?

“Het coronavirus gaat goed rond: nooit eerder vonden we zóveel”, waarschuwt Elke Wollants van het Leuvense Rega Instituut. De schuldige volgens haar? De herbruikbare bekers die sinds vorig jaar verplicht zijn op festivals. Hoe vies zijn zulke bekers nu écht? En welke virussen en bacteriën blijven er nog allemaal aan kleven?

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee jonge snaken probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo bleef ook uit de handen van de security en kon zo

Lees meer »

Nederlandse tieners gaan met elkaar op de vuist in uitgaansbuurt van Knokke

In Knokke is de politie dinsdagnacht diverse keren tussenbeide gekomen bij vechtpartijen onder de Nederlandse tieners die deze week de uitgaansbuurt inpalmen. Dat gebeurde allemaal voor de ogen van de agenten die er elke avond en nacht aanwezig zijn. Enkele tieners moesten voor verzorging afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “Het bewijst nogmaals waarom we zo aanwezig zijn op het plein”,

Lees meer »

Luchthaven Deurne opgelucht na nieuwe vergunning, buurtbewoners blijven verdeeld

De luchthaven van Deurne reageert tevreden op de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om de luchthaven een nieuwe vergunning te geven. Er heerst opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is. De buurtbewoners reageren dan weer verdeeld. Zo laat actiegroep ‘Vliegerplein’ weten in beroep te gaan, maar ook de voorstanders spreken zich uit na de toekenning: "Als je tegen de luchthaven

Lees meer »