Voormalig Canadees premier Brian Mulroney (84) overleden

In Canada is donderdag voormalig premier Brian Mulroney op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Mulroney leidde het land van 1984 tot 1993.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG CITY-CHELSEA. Dominant City laat het na zich in de eerste helft te belonen, Chelsea loert op de counter

Vandaag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Morgen strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City dan weer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de

Lees meer »

Recordaantal personeelsleden slachtoffer van agressie op trein, tram of bus. Deze vier getuigen: “Hij greep mijn arm en wilde me uit trein gooien”

15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster

Lees meer »

LIVEBLOG L-B-L VROUWEN. Grace Brown wint in de spurt van Longo-Borghini! Kopecky doet niet mee voor de prijzen

Met Luik-Bastenaken-Luik klinkt vandaag het eindsignaal van het klassieke wielervoorjaar. Demi Vollering toonde zich vorig jaar het sterkst, en is nu ook één van de favorieten voor de zege. Het is natuurlijk ook opnieuw uitkijken naar wereldkampioene Lotte Kopecky, die voor het eerst de wedstrijd rijdt. Wie trekt er aan het langste eind? Volg de koers op de voet in

Lees meer »

Heemkundige Kring organiseert wandeling

De Heemkundige Kring Dadingisila organiseert op zondag 21 april in samenwerking met de plaatselijke cultuurraad en erfgoedcel TERF een verrassende wandeling door Dadizele.
The post Heemkundige Kring organiseert wandeling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”

“Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan

Lees meer »

Basisschool Het Anker verdwijnt dan toch niet voor betaalbare woningen: “Willen verder investeren in gemeentelijk onderwijs”

De plannen om basisschool Het Anker in Knokke-Heist te slopen om er betaalbare woningen te bouwen, zijn definitief van de baan. Sterker nog: het huidige gemeentebestuur wil er een volledig nieuwe school voor het gemeentelijk onderwijs realiseren. En dat is best opvallend, want één jaar geleden dreigde dat onderwijsnet nog volledig te verdwijnen in de kustgemeente én zorgde het voor

Lees meer »

Mogelijk arseenvervuiling bij Waalse metaalshredders: door lage deelname aan studie zijn conclusies onzeker

Bij jongvolwassenen die in de omgeving wonen van zeven metaalshredders in Wallonië zijn overschrijdingen vastgesteld van de gezondheidsnormen voor bepaalde stoffen, vooral van arseen. Maar door het beperkte aantal deelnemers is het niet mogelijk om de hoge waarden toe te schrijven aan vervuiling door de shredders. Dat meldt het Waals wetenschappelijk instituut ISSeP.

Lees meer »