Voormalig Canadees premier Brian Mulroney (84) overleden

In Canada is donderdag voormalig premier Brian Mulroney op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Mulroney leidde het land van 1984 tot 1993.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Raf Van Brussel leeft al drie maanden met een stoma: “Financieel kan ik me niet veroorloven nog langer thuis te zitten”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over zijn darmperforatie, leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na

Lees meer »

Mama Fanny (33) verloor haar oudste zoontje (12) in zware crash bij Namen: “Sorry, lieve Mathias, voor de ruzie die we hadden”

Waken in het ziekenhuis bij haar twee jongste, zwaargewonde kinderen, terwijl ze de uitvaart van haar oudste zoon Mathias (12) moet regelen: dat is de onwezenlijke beproeving van Fanny Stark na de zware crash in Namen, waarbij ook haar ex, de vader van haar kroost, het leven liet. “Mijn hart doet letterlijk pijn”, getuigt Fanny, die het zichzelf niet vergeeft

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

5 gauwdieven opgepakt voor diefstallen op Tomorrowland: “Bij huiszoeking deel van de buit teruggevonden”

De Antwerpse politie heeft 5 Colombiaanse gauwdieven gearresteerd die vorig weekend actief zijn geweest op Tomorrowland. Eerder konden ze al 16 verdachten opgepakt op het festival zelf, nu zijn er nog 5 andere verdachten gevat tijdens een huiszoeking in Sint-Joost-ten-Node. De agenten vonden er gestolen gsm’s terug, 4000 euro, een stukgetrokken gouden halsketting en laptops.

Lees meer »

Dement roept stad en huurder Thermenhotel op bij vrederechter: “Dit lijkt op een wanhoopspoging. De verhoudingen zitten scheef”

Erfgoedvereniging Dement voert de druk op tegen de stad en de NV Restotel rond herstellingen aan het Thermae Palace Hotel. Dat gebeurt met een oproeping tot verzoening bij de vrederechter. Het initiatief lijkt vredevol? maar is wel een eerste stap in een mogelijke grotere procedure? waarbij Dement wil dat de stad de huurder dwingt tot herstel.
The post Dement

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »