Toegevingen CD&V over euthanasie pas voor na verkiezingen

13:06 CD&V is bereid toegevingen te doen voor euthanasie in een vergevorderd stadium van dementie. Maar de vraag van de Vivaldi-coalitiepartners om dat snel te regelen voor de verkiezingen botst op een veto… 

Meer krantenkoppen in België

Ikea ontkent Greenpeace-rapport: “We aanvaarden geen hout uit beschermde oerbossen in onze producten”

De Zweedse meubelketen Ikea is het niet eens met het beeld dat in het onderzoek van Greenpeace over de keten wordt geschetst. Volgens Greenpeace halen bedrijven die voor Ikea produceren, hout uit enkele van de laatste Europese oerbossen in Roemenië. “We kunnen duidelijk stellen dat we het gebruik van hout uit beschermde oerbossen in geen gevallen in onze producten accepteren”,

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

Jérémy Doku doet sterretjes zien en treft raak in doelpuntenfestival tegen laagvlieger Luton

Veel energie heeft Manchester City niet verbruikt op weg naar de Champions Leaguereturn tegen Real Madrid. Een herstelde Kevin De Bruyne creëerde tegen laagvlieger Luton zeven kansen, Jérémy Doku ontbond zijn Duivels pas in het slot toen de match al gespeeld was: penalty afgedwongen, fantastisch doelpunt en nog een assist erbovenop. Die dribbelactie voor zijn goal droeg zijn trademark. Slalommen

Lees meer »

Chantal Vande Vyvere trekt nieuwe politieke lijst ‘Stroom’ in Ardooie

Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid en gewezen schepen Chantal Vande Vyvere wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker voor ‘Stroom’, de nieuwe beweging waar iedereen, van welke mening ook, op de lijst welkom is. De nieuwe lijst ‘Stroom’ werd al in april van vorig jaar aangekondigd. De initiatiefnemers hadden het eerder over een ‘beweging’ waar iedereen – ongeacht je politieke mening –

Lees meer »

‘Joker 2’ met Lady Gaga en Joaquin Phoenix krijgt eerste trailer

“Ik zal je zeggen wat er anders is. Ik ben niet meer alleen.” Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), ofwel The Clown Prince of Crime, is terug van weggeweest. In de eerste beelden van ‘Joker: Folie à Deux’ krijgen we alvast een glimp van het vervolg en zien we hoe Fleck van Harley Quinn (Lady Gaga) zijn nieuwe muze maakt. “Ik ben

Lees meer »

Hoe moet het nu verder met Van Hool?

19:31 Met het faillissement komt er een eind aan de doodsstrijd van Van Hool die alles bij elkaar ruim twee maanden geduurd heeft. Wat betekent het einde van het bedrijf voor de belangrijkste betrokkenen?

Lees meer »

Marktkramers in De Haan over hun geliefde stiel: “Op de markt staan is hobby en werk tegelijk”

April is Maand van de Markt, en dus gingen wij tijdens de paasvakantie de temperatuur even opmeten op de woensdagmarkt in De Haan, waar we tussen beddengoed, handtassen en ‘wonderdoekjes’ in de typische marktambiance verzeilden. “De markt boert achteruit, maar fijne buren maken al veel goed”, klinkt het bij enkele vaste marktkramers. “Wat ook leuk is aan de markt: onderweg

Lees meer »