Toch een zwaardere straf voor Dani Alves? Spaans parket in beroep na veroordeling in verkrachtingszaak

Dani Alves (40) moet een zwaardere straf krijgen voor de verkrachting van een jonge vrouw, eind december 2022. Dat is althans het oordeel van het Spaans parket, dat beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak van vier jaar en zes maanden celstraf. 

Meer krantenkoppen in België

Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A

Derdenationaler Damesvolley Waregem heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen. Maar liefst vier aanwinsten komen het team versterken.
The post Vier nieuwkomers voor Damesvolley Waregem A appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort heeft voor de laatste keer het internationaal miniaturenfestival plaatsgevonden. Organisatrice Sofie Gonnissen is bijna negentig jaar en houdt het voor bekeken. “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop.” Maar niemand staat klaar om over te nemen.
The post “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort appeared first

Lees meer »

Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie

Een 30-jarige man uit Menen moet zes maanden de cel in voor weerspannigheid. Hij beweerde dat hij zich gewillig overgaf aan de politie, maar dat die hem toch hard aanpakten. De man verzette zich daarop zo hevig dat twee inspecteurs gewond raakten.
The post Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poaldorppekkers pakken uit met tweede BK Vrouwensjouwen: “Dit keer hopen we deelnemers te strikken uit heel Vlaanderen”

Het eerste Belgisch kampioenschap Vrouwensjouwen was vorig jaar zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. De Poaldorppekkers pakken op zondag 9 juni uit met een tweede editie van de ludieke wedstrijd en openen nu de inschrijvingen. Het opzet blijft even simpel maar plezant: met iemand op je rug of schouder zo vlug mogelijk een hindernissenparcours afleggen.
The post Poaldorppekkers

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Vermeersch voorlopig vijfde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top tien: “Genoten, maar heel raar”

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Voorlopig heeft Maikel

Lees meer »

Onderwijsvakbonden komen op straat in Brussel: “Waalse en Vlaamse collega’s willen samen signaal geven”

De onderwijsbonden verzamelen vandaag in Brussel voor een nationale betoging. Ze willen onder meer de hoge werkdruk en structurele onderfinanciering aanklagen. Het gaat om een initiatief van de Franstalige onderwijsbonden, maar ook hun Vlaamse collega’s stappen mee. "We voelden dat er heel wat Vlaamse mensen in het onderwijs samen met de Waalse collega’s een signaal wilden geven", zegt Nancy Libert

Lees meer »

Nieuwe polikliniek en onthaal in Heilig Hartziekenhuis Leuven: “Patiënten verwelkomen in moderne zorgomgeving”

In het Heilig Hartziekenhuis in Leuven kunnen patiënten vanaf vandaag terecht in de nieuwe polikliniek en het nieuwe onthaal, met ingang aan de Naamsestraat. "Het is een prachtig gebouw met veel licht en ruimte, met warme elementen zoals hout en pastelkleuren", klinkt het. "We zijn erg blij dat we onze patiënten nu kunnen verwelkomen in een moderne zorgomgeving."

Lees meer »

Koerier terecht voor diefstal cash geld: “Altijd bedoeling geweest alles terug te betalen”

“Het was nooit de bedoeling te stelen. Ik zal alles terugbetalen.” Een 30-jarige koerier uit Koekelare stond in Kortrijk terecht omdat hij iets meer dan 11.000 euro cash geld van leveringen achterhield van zijn toenmalige werkgever ALS Logistics, met depot in Deerlijk.
The post Koerier terecht voor diefstal cash geld: “Altijd bedoeling geweest alles terug te betalen” appeared first on

Lees meer »

Europese landen aarzelen om hun Patriot-systemen aan Oekraïne te geven: dit zijn hun beweegredenen

Oekraïne is wanhopig op zoek naar minstens zeven Patriots of gelijkaardige luchtafweersystemen om de Russische aanvallen af te weren. “Dat is een minimumaantal”, zegt Volodymyr Zelensky. “Ze kunnen vele levens redden en de situatie veranderen.” Toch lijken landen van de Europese Unie die Patriot-systemen bezitten, te aarzelen om deze aan Oekraïne te geven. Dit zijn hun argumenten.

Lees meer »