Strade Bianche is 30 kilometer langer, maar levert dat een mooiere koers op?

 

De Strade Bianche, met de opeenvolging van grindstroken en nijdige hellingen in Toscane, geldt al als een van de zwaarste koersen. Toch besloot organisator RCS om er dertig ­kilometer bij te doen.

 

Meer krantenkoppen in België

Precies, verwoestend en goedkoop: dit zijn de glijbommen waarmee Poetin Charkiv onleefbaar wil maken

Poetin is erop gebrand Charkiv onleefbaar te maken. En dat doet hij met een bijzonder smerig wapen: glijbommen. De gevleugelde bommen van 1.500 kilogram zaaien dood en verderf in de op één na grootste stad van Oekraïne. Waarom moet net Charkiv eraan geloven? Hoe werkt zo’n bom precies? En hoe kan Oekraïne zich ertegen verdedigen? “Eén glijbom kan hele gebouwen

Lees meer »

Reusachtige ‘globster’ spoelt aan op Maleisisch strand

Redders hebben vorige week vrijdag een twee meter lange vleesmassa ontdekt op een strand in Maleisië. De ongeïdentificeerde organische massa – ook wel globster genoemd – is in dit geval wellicht het karkas van een walvis, maar kan ook de resten van een haai of octopus zijn. De mysterieuze homp vlees kon alvast op veel bekijks rekenen, ondanks de geur

Lees meer »

Vietnamese zakenvrouw (67) ter dood veroordeeld “in showproces van ongeziene omvang” voor oplichten van bank voor tientallen miljarden

De 67-jarige Vietnamese projectontwikkelaar Truong My Lan zou elf jaar lang een van de grootste banken van het land hebben opgelicht voor tientallen miljarden. Voor die aanklacht moest de zakenvrouw voor de rechter verschijnen. Een ongezien spektakelproces, zo klonk het bij waarnemers. Het ging om een van de grootste bankfraudes ooit wereldwijd. Ze riskeerde de doodstraf en dat verdict heeft

Lees meer »

Elektronische betalingen kosten bakker, slager of cafébaas duizenden euro’s (maar ook aan cash hangt een prijskaartje)

Handelaars met een Payconiq-betaalsysteem worden sinds deze maand belast met hogere kosten. Wordt Payconiq voor de handelaar even duur als betalingen met de kaart en waar schuilt het addertje onder het gras als klanten al hun aankopen contant afrekenen? Een overzicht van de kosten waar handelaars mee te maken krijgen en waar jij als consument vaak niets over hoort.

Lees meer »

VRT zet door drukke sportzomer hakbijl in ‘Zomerhit’: “Pommelien en Camille zullen er wel ­bij zijn, de rest moet bang afwachten”

De euforie bij de Vlaamse artiesten was groot afgelopen zomers: eindelijk zetten de grote zenders weer volop in op Vlaamse muziek. VTM blies ‘Tien om te zien’ nieuw leven in en VRT 1 trok volop de kaart van ‘Zomerhit’. Maar de vreugde is omgeslagen in wanhoop. “Erg dat onze muziek moet wijken voor sport”, verwoordt Margriet Hermans (70) het ongenoegen

Lees meer »

Dimitri Dedecker komt met lijst ‘Gezond Verstand’ ook op in Kortrijk: “Luisteren naar de stem van het volk”

‘Gezond Verstand’, de partij van Dimitri Dedecker (zoon van Jean-Marie) in Nieuwpoort, maakt een doorstart in Kortrijk. In Kortrijk werd de nieuwe afdeling van de partij dinsdagvoormiddag voorgesteld.
The post Dimitri Dedecker komt met lijst ‘Gezond Verstand’ ook op in Kortrijk: “Luisteren naar de stem van het volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij bezochten een Oekraïens cellencomplex vol Russische krijgsgevangenen: “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

Lees meer »