Rijbewijs behalen? Opgelet: deze regels veranderen vanaf vandaag

De regels voor het theoretische rijbewijs zijn veranderd. Vanaf nu moet je minstens vijf maanden oefenen voor je jouw praktijkexamen aflegt. Voordien was de oefenperiode ‘slechts’ drie maanden. Daarnaast moeten begeleiders opnieuw een vormingsmoment volgen om de bestuurder veilig en correct te leren begeleiden.

 

Meer krantenkoppen in België

Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure zespuntenmatch”

Niemand had gerekend op puntengewin in Pittem maar toen de ingevallen Laurens Maenhout de 2-1 op het bord bracht, even voor het uur, kregen de Houtlanders hoop. Het uiteindelijke 3-1 verlies komt hoe dan ook hard binnen want Westkapelle won tegen Aarsele en wipt over Veldegem naar stek 13.
The post Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure

Lees meer »

Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier

De Brugse raadkamer heeft een 41-jarige man uit Kortemark geïnterneerd voor een gewapende poging tot afpersing. De verdachte overviel een juwelierszaak in Brugge, maar moest zonder buit afdruipen.
The post Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Nu Netanyahu datum prikt voor offensief op Rafah: “Israël wil tunnels doorzoeken, maar ze gaan geen Hamas vinden”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu heeft een datum geprikt voor een grondoffensief op de stad Rafah. Het Witte Huis waarschuwt dat zo’n aanval desastreus wordt voor ruim een miljoen Palestijnen die daar verblijven én voor de veiligheid van Israël. Joods filosoof en Midden-Oostenkenner Ludo Abicht (87) peilt naar Netanyahu’s drijfveren: “Hij voelt druk vanuit de VS en tegelijk moet hij extremisten

Lees meer »

Duivenmelker Johan (79) kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “Het is mijn enige hobby en uitlaatklep”

April is traditioneel de startmaand voor de duivensport, met de eerste wedstrijden die vanuit Frankrijk georganiseerd worden. Het spreekt voor zich dat de echte duivenmelkers daar reikhalzend naar uitkijken. Johan Devos (79) uit de Dalakkerstraat heeft zijn duiven met veel toewijding klaargestoomd en verwacht veel van het nieuwe seizoen.
The post Duivenmelker Johan (79) kijkt uit naar de start van

Lees meer »

Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.
The post Jason Dewildeman met

Lees meer »

Wintertornooi petanque bij Brugse Gulden Kamer

Bij petanqueclub De Gulden Kamer uit Sint-Kruis vond een wintertornooi voor doubletten plaats met 32 ploegen, nadat zij tijdens vier schiftingsdagen telkens met vier teams verder konden. Teams uit het Brusselse, Luik en het Gentse namen deel, alsook een aantal spelers die op vertrouwde bodem naar de cochonnet wierpen.
The post Wintertornooi petanque bij Brugse Gulden Kamer appeared first on

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: gewonden en lichte schade na aanval Iran – VN-Veiligheidsraad bespreekt aanval zondag

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »

Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel

Lees meer »

Het leek nobel, maar bleek een dekmantel voor pedofilie: hoe een schatrijke beleggingsadviseur een weerzinwekkend dubbelleven leidde

De succesvolle Streamz-serie True crime Belgium spit voor de nieuwste aflevering het gruwelijke verhaal uit van Pieter Ceulen (68). Deze Nederlandse beleggingsadviseur uit Antwerpen leidde een hallucinant dubbelleven als pedofiel. Met 19 jaar cel én 15 jaar terbeschikkingstelling kreeg hij een zware straf. Opmerkelijk: intussen is hij alweer op vrije voeten. Hij woont in een luxeappartement in Amsterdam.

Lees meer »

ANALYSE. “Overhaaste reacties op elke verontrustende boodschap maken van de overheid een speelbal voor labiele individuen”

“Ook al gaat het in 99 gevallen om een valse melding, je zal maar de pech hebben dat die 100ste keer wel een echte aanslag is”, zegt HLN-terreurexpert Faroek Özgünes, naar aanleiding van de reeks bommeldingen en terreurdreigingen de afgelopen week. “Maar als je als overheid op elke verontrustende boodschap preventief reageert, riskeer je een speelbal te worden van labiele

Lees meer »