Refs met bodycams, blauwe kaarten en live VAR-communicatie? Hoe het vandaag een revolutionaire dag kan worden voor het voetbal

Het profvoetbal staat voor fundamentele hervormingen. Het internationale orgaan IFAB, die de FIFA-regels vastlegt, buigt zich zaterdag over enkele potentiële game changers. Als ze goedgekeurd worden, kunnen de nieuwe regels volgend seizoen worden ingevoerd. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “Bij de deal van Thiago vielen alle puzzelstukjes in elkaar”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

Meer chocolade verkocht, maar toch 500 jobs op de helling bij Callebaut

Barry Callebaut heeft de voorbije zes maanden 0,7 procent meer chocolade verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een daling van het verkochte volume verwacht. De winst lag wel een pak lager (-49 procent) tegenover vorig jaar, als gevolg van eenmalige herstructureringskosten. De grootste chocoladeproducent ter wereld wil 2.500 banen schrappen, waarvan een 500-tal in België.

Lees meer »

Goud verbreekt opnieuw prijsrecord, bitcoin koerst boven 72.000 dollar

De goudprijs bereikte maandag opnieuw een record. Een ounce (31,1 gram) goud is nu 2.350 dollar (2.166,58 euro) waard. Ook de bitcoin wist voor het eerst sinds midden maart weer boven de 72.000 dollar (66.388,68 euro) te klimmen. De prijsstijgingen van het edelmetaal en de cryptomunt komen voorafgaand aan het Amerikaanse inflatiecijfer dat later deze week wordt vrijgegeven.

Lees meer »

Twee maanden rijverbod en boete voor dronken vrachtwagenchauffeur: “Straf kan niet streng genoeg zijn”

Zwalpend met zijn auto reed een 36-jarige automobilist in Meulebeke een paaltje aan. Zijn auto kon even later leeg aangetroffen worden. De Kortrijkse politierechter veroordeelde de man, beroepshalve een vrachtwagenchauffeur, tot een rijverbod van twee maanden en een boete van 800 euro. “De straf kan niet zwaar genoeg zijn”, was hij streng voor zichzelf.
The post Twee maanden rijverbod en

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Olympische titel atletiek levert voortaan extra premie op

World Athletics biedt de olympische kampioenen in de atletiek op de Spelen in Parijs een premie van 50.000 dollar (zo’n 46.000 euro) aan. Dat maakte de Internationale Atletiekfederatie woensdag bekend. Het is de eerste keer dat een sportfederatie een premie uitdeelt op de Spelen.

Lees meer »

Bayern furieus omdat het geen penalty kreeg na opvallend “kinderlijk foutje” waarmee ook Burgess onlangs voor woede zorgde

Een opvallende fase in Arsenal-Bayern. De bezoekende coach Thomas Tüchel schreeuwde moord en brand toen Gabriel een uittrap van z’n doelman met de hand tegenhield. De referee zag het gebeuren, maar floot geen penalty. “Omdat het een “kinderlijke fout” was en dit de kwartfinale van de Champions League is. Wat een vreselijke uitleg”, was Tuchel kwaad. Het moment doet terugdenken

Lees meer »

Siska Schoeters stelt duidelijke prioriteiten: “Ik zal mezelf nooit kunnen verwijten dat ik weinig tijd doorbreng met m’n kinderen’

Ouders die hun kind verliezen: het is de grootste nachtmerrie van elke mama of papa. Zo ook voor Siska Schoeters (41), die er een aflevering over maakt voor het VRT 1-programma ‘Durf te vragen’. Sinds de presentatrice mama is van Lucien (12) en Minnie (7) gaat dat gevoel van ongerustheid nooit weg, bekent ze in ‘Story’. “Als mijn zoon met

Lees meer »