Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel

Een Poolse vrouw uit Anzegem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor parfumdiefstallen in vier filialen van Inno. De buit was omvangrijk.

Op 26 oktober 2023 werd beklaagde E.P. (35) op heterdaad betrapt bij Inno in Brugge. De vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt. De feiten stonden op camera en bovendien stonden op de gsm van de vrouw foto’s van parfum. In haar wagen lagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes. Volgens het parket werden die in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Verder onderzoek linkte de Anzegemse vrouw ook nog aan gelijkaardige diefstallen in Inno-filialen in Hasselt en Brugge. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. “Ze verkocht de buit telkens met dertig procent korting”, aldus procureur Jochen van Aalst, die wel rekening hield met haar blanco strafblad.

De vrouw verklaarde dat ze diefstallen pleegde om haar schulden af te betalen. “Ik vond op YouTube hoe je een dieventas kan maken”, vertelde ze. De verdediging kon zich vinden in de gevraagde straf. “Mijn cliënte zit intussen meer dan vier maanden in voorhechtenis. Dit is een krachtig signaal”, besloot meester Kyana Carpels. (AFr)

The post Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever levert tussentijds rapport af bij de koning: voorzichtige vooruitgang ondanks donkere budgettaire wolken

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En op Vlaams niveau schiet het al helemaal op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

Hoe terreurgroep ISKP nu West-Europa bedreigt: “Ze zullen zich richten op de Olympische Spelen in Parijs”

Na de huiszoekingen en arrestaties vanochtend in ons land, blijken de verdachten – die een aanslag planden – afkomstig uit Centraal-Azië. Mogelijk zijn ze dus lid van terreurgroep Islamitische Staat Khorasan – een tak binnen IS die vooral rond Afghanistan actief is. Maar wat is de ISK juist? Wat heeft de groepering in het verleden al uitgespookt? En klopt het

Lees meer »

Film en meditatie in de shelter in Maldegem

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud.
The post Film en meditatie in de shelter in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julien is het vriendje van Leontientje

Tijdens de Zotte maandagstoet laten de inwoners en bezoekers hun komische en andere fratsen in een levendig stoetentafereel schilderen.
The post Julien is het vriendje van Leontientje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug

Na een jaar onderbreking staat Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst opnieuw in voor de Trofee van Vlaanderen en de Internatie. Respectievelijk op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Beide wedstrijden vinden zeker plaats, maar hoe het parcours er uitziet staat nog niet 100 procent vast.
The post Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug appeared first on KW.be.

Lees meer »