Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel

Een Poolse vrouw uit Anzegem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor parfumdiefstallen in vier filialen van Inno. De buit was omvangrijk.

Op 26 oktober 2023 werd beklaagde E.P. (35) op heterdaad betrapt bij Inno in Brugge. De vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt. De feiten stonden op camera en bovendien stonden op de gsm van de vrouw foto’s van parfum. In haar wagen lagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes. Volgens het parket werden die in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Verder onderzoek linkte de Anzegemse vrouw ook nog aan gelijkaardige diefstallen in Inno-filialen in Hasselt en Brugge. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. “Ze verkocht de buit telkens met dertig procent korting”, aldus procureur Jochen van Aalst, die wel rekening hield met haar blanco strafblad.

De vrouw verklaarde dat ze diefstallen pleegde om haar schulden af te betalen. “Ik vond op YouTube hoe je een dieventas kan maken”, vertelde ze. De verdediging kon zich vinden in de gevraagde straf. “Mijn cliënte zit intussen meer dan vier maanden in voorhechtenis. Dit is een krachtig signaal”, besloot meester Kyana Carpels. (AFr)

The post Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij staat met zijn rug tegen de muur”: waarom Israëlisch premier Netanyahu toch wil doorzetten met een offensief op Rafah

De datum voor een – uiterst omstreden – offensief in de Gazaanse stad Rafah is geprikt, zo meldde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandag. Het is een aankondiging die de internationale gemeenschap doet huiveren, maar de uiterst rechtse regeringspartners van Netanyahu moet geruststellen. “De vernietiging van Hamas moet Netanyahu’s laatste gift aan het Israëlische volk worden.”

Lees meer »

Lotte Kopecky snijdt haar laatste doelen aan in een succesvolle klassieke lente: “Daarna mag de druk even van de ketel”

De Amstel Gold Race nog, zondag. En daarna de ‘primeur’ in Luik-Bastenaken-Luik. Daar en dan zal Lotte Kopecky (28) een streep trekken onder haar succesvolle voorjaar. Vanuit het Van der Valk Hotel in Maastricht blikt ze er nog één keer op terug. Stilaan moe, maar wel voldaan. “Wat ik nodig had, vroeg Elena Cecchini me twee dagen voor Parijs-Roubaix. ‘Some

Lees meer »

Waar komt de diepgewortelde haat tussen Israël en Iran vandaan?

Iran heeft afgelopen nacht bijna 300 drones en raketten op Israël afgevuurd. Die zwerm werd zowat helemaal onderschept door de Israëlische luchtverdediging. De massieve aanval is tekenend voor de diepgewortelde vijandschap tussen de Joodse staat aan de ene kant en het sjiitische regime aan de andere kant van het Midden-Oosten. Afgelopen nacht werd – alweer – geoogst wat 45 jaar

Lees meer »

Cryptofraudeur Bankman-Fried in beroep tegen celstraf van 25 jaar

Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. De 32-jarige werd eind maart door de rechtbank in New York veroordeeld voor het wegsluizen van acht miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) van klanten, een van de grootste financiële fraudes ooit.

Lees meer »

Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.
The post Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen

Lees meer »