Man (54) uit De Haan al dagen vermist op de Azoren

Een man van 54 uit De Haan is al bijna een week vermist op de Azoren, een eilandengroep voor de kust van Portugal. De man verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer. De Portugese politie zoekt de man met speurhonden en drones, maar voorlopig nog zonder resultaat. 

Meer krantenkoppen in België

Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

Lees meer »

Van Ardense naar Vlaamse coureur: carrièrewending lijkt definitief voor Tim Wellens – “Misschien mijn beste voorjaar ooit”, Teuns “op waarde geklopt”

Het voorjaar van Tim Wellens (32) zit erop. Hij sluit af met een goed gevoel – derde in Overijse, na opnieuw een attractieve koers – en een nieuwe richting voor zijn carrière. De reconversie van Waalse naar Vlaamse coureur lijkt definitief. Voor Dylan Teuns moet het seizoen nog goed en wel beginnen. “Ik trek met ambitie naar de Amstel, Waalse

Lees meer »

ANALYSE. “Depraetere wil duidelijk maken dat zij nationale speelt en Rousseau maar in provinciale klasse”

‘He’s back bitches.’ Conner Rousseau (Vooruit) gaat dan toch de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement duwen en keert zo terug naar de nationale politiek – al is het wel niet door de grote poort. Waarom kondigt zijn voorzitter Melissa Depraetere het nieuws aan en niet Rousseau zelf? Wat is de kans dat hij vanop die laatste plek ook effectief

Lees meer »

LIVE. Busbouwer Van Hool vraagt faillissement aan: “1.600 tot 1.800 mensen verliezen hun job”

Busbouwer Van Hool heeft officieel het faillissement aangevraagd. Dat meldt VRT Nieuws. Het bedrijf uit Koningshooikt zou worden overgenomen. Daarbij zouden 1.600 tot 1.800 van de 2.500 jobs verdwijnen, méér dan verwacht. Om 11 uur vindt opnieuw een bijzondere ondernemingsraad plaats bij Van Hool. Daarna zou de busbouwer omstreeks 12.30 uur een nieuwe stand van zaken geven over de eventuele

Lees meer »

Zuhal Demir wil fiscale aftrekbaarheid kinderopvang van 45 tot 100 procent verhogen

Vlaams minister en Limburgs lijsttrekker Zuhal Demir (N-VA) pleit voor de verhoging van de fiscale aftrekbaarheid van kinderopvang voor werkenden van de huidige 45 naar 100 procent. Dat voorstel lanceerde ze in VTM Nieuws zondagmiddag in een debat met Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. “Werkende ouders moeten we een stevigere duw in de rug geven in plaats van ze als citroenen uit

Lees meer »

Smartphoneverbod op Antwerpse school wordt uitgebreid: “Kinderen spelen weer met elkaar”

Een maand na de invoer van een smartphoneverbod in de eerste graad van avAnt Provinciaal Onderwijs in Antwerpen heeft de directie beslist om het verbod uit te breiden. Vanaf volgend schooljaar wordt het doorgetrokken naar de tweede graad van de campussen in Antwerpen en Deurne. "De leerlingen spelen opnieuw met elkaar en laten hun smartphone gewoon thuis", zegt campusdirecteur Karin

Lees meer »