LIVEBLOG BOCHUM-LEIPZIG (15u30). Weet Openda het doel terug te vinden tegen laagvlieger?

Leipzig trekt met Openda naar Bochum. Onze landgenoot speelde afgelopen weekend een matige wedstrijd tegen Bayern München. Weet hij nu wel terug het doel te vinden? Volg het via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Hayen kiest voor Balanta centraal achterin, ook Nusa aan de aftrap

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Kamer keurt verlenging levensduur jongste kerncentrales goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales met tien jaar goedgekeurd. De hervorming, misschien wel de meest besproken maatregel van de afgelopen legislatuur, schrijft voor dat Doel 4 en Tihange 3 ten laatste op 31 december 2037 sluiten.

Lees meer »

Rusland wil nog eens honderdduizenden vrijwilligers rekruteren voor strijd Oekraïne

Rusland gaat dit jaar nog meer inzetten op de werving van contractsoldaten voor de strijd in Oekraïne. Het doel zou zijn om 300.000 vrijwilligers te rekruteren, meldt ‘Bloomberg’. Rusland wil in ieder geval koste wat kost een nieuwe mobilisatieronde zoals in september 2022 vermijden. De potentiële kandidaten worden gelokt met een soldij die nog hoger ligt dan voorheen. En af

Lees meer »

Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed

De politie van zone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) hield vrijdag een controleactie tegen illegale visvangst. Een visser werd betrapt in het bezit van cannabis. Er volgde een huiszoeking en hij werd gearresteerd.
The post Politie houdt actie tegen illegale visvangst: visser betrapt met cannabis, andere was onder invloed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense spionnenchef: “Groot offensief van Rusland zal beginnen in juni”

Volgens het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne (GUR) is Rusland volop bezig met het plannen van een groot offensief en zal dat beginnen in juni. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Amerikaanse krant ‘The Washington Post’. Luitenant-generaal Kyrylo Boedanov onthulde ook wat het doel van de Russen is. En wat ze verderop in het jaar

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 13 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 13 doden en 60 gewonden geteld. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Ihor Klymenko weten. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Weer Mexicaanse burgemeesterskandidaten vermoord

Noé Ramos, de burgemeester van de stad Mante in de Mexicaanse deelstaat Tamaulipas, is donderdag doodgestoken op straat. Dat maakte de procureur-generaal van Tamaulipas vrijdag bekend. In de zuidelijke staat Oaxaca werd het lichaam aangetroffen van een burgemeesterskandidaat die eerder in de week was ontvoerd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst”

In Lichtervelde lijken de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een tweestrijd te zullen worden. Oppositiepartijen SOMM, N-VA en Open Vld gaan samen met onafhankelijken de strijd aan met Resp&ct 8810, het huidige CD&V, de partij die al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in Lichtervelde. Onafhankelijk kandidaat Etienne Denys (70) blijkt de lijm tussen de drie partijen te zijn.
The post

Lees meer »