Koningin Mathilde bezoekt Ivoorkust in kader van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN

Koningin Mathilde bezoekt Ivoorkust als eerste lid van de Belgische koninklijke familie sinds de jaren zeventig. Zondagavond komt koningin Mathilde aan in de economische hoofdstad Abidjan als pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vogelopvangcentrum krijgt minder besmeurde zeevogels binnen, maar ziet wel een stijging op andere wateren: “Recent 4 grote lozingen geweest”

De sterke daling van olievervuiling op zee resulteert in minder besmeurde zeevogels en dat merken ze ook al jaren in het Vogelopvangcentrum in Oostende. Directeur Claude Velter ziet echter wel een ander probleem opduiken de voorbije jaren. “Vooral op de binnenwateren dan”, zegt Velter.
The post Vogelopvangcentrum krijgt minder besmeurde zeevogels binnen, maar ziet wel een stijging op andere wateren:

Lees meer »

Bekijk: podcast ‘Snapt ge mij nu?’ live vanop het VRT NWS-Kiesfestival

Voor #KIES24 praat journalist Aurélie Boffé in haar podcast ‘Snapt ge mij nu?’ met bekende jongeren die een eerste keer gaan stemmen of die al een keertje hebben gestemd. Hebben ze zin om te stemmen? Zijn ze daarmee bezig? Welke thema’s zijn voor hen belangrijk? Wat verwachten ze van politici? De podcast werd voor de gelegenheid live opgenomen op het

Lees meer »

“Ik hoestte hele dag”: zieke Brecel geeft het in dramatisch slot helemaal weg, titelverdediger sneuvelt meteen op WK snooker

Een drama voor Luca Brecel (29). De titelverdediger is al in de eerste ronde uitgeschakeld op het WK snooker. Er leek nochtans geen vuiltje aan de lucht tegen David Gilbert. 6-3 voor na de middagsessie. En lange tijd ook op één frame van winst. Maar na een dramatisch einde is het exit voor ‘The Belgian Bullet’, die geweldige shots afwisselde

Lees meer »

Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars

Gouverneur Carl Decaluwé ontving donderdag Tijs Houwen en Niko Serlez, beiden uit Oostende, in zijn ambtswoning, waar hij hen voor hun moedig optreden de burgerlijke medaille 1ste klasse en een certificaat overhandigde.
The post Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht verdachten opgepakt in Frankrijk voor financiering van Koerdisch terrorisme

In Frankrijk zijn dinsdag acht mannen opgepakt in een onderzoek naar de financiering van de Koerdische organisatie PKK. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket laten weten, nadat in de nacht van maandag op dinsdag ook al huiszoekingen plaatsvonden bij Koerdische televisiezenders in het Oost-Vlaamse Denderleeuw. De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

Lees meer »

Stad plant 3×3 basketbalveld op Jeugdeiland

Na een vraag van gemeenteraadslid Maxim Laporte (onafhankelijk) meldt sportschepen Kristof Chanterie (CD&V) dat er een 3×3 basketbalveld komt op het Jeugdeiland. “Onze stad kent een rijke basketbalcultuur en ook een goede jeugdwerking bij de clubs. Maar veel outdoorvelden zijn er niet. Bovendien worden die velden vaak als omnisportsite ingericht”, aldus Laporte, die deel uitmaakt
The post Stad plant 3×3

Lees meer »

Identiteitskaart van Europees lijsttrekker Les Engagés circuleert op dark web na hacking

Een kopie van de identiteitskaart van de lijsttrekker voor de Europese lijst van Les Engagés, Yvan Verougstraete, circuleert op het zogenoemde dark web. Dat stelt VRT NWS vast. De kaart werd vorig jaar al buitgemaakt bij de hacking van apotheekketen Medi-Market, waarvan Verougstraete oprichter is. "Nog meer investeringen in de strijd tegen de cybercriminaliteit zijn nodig", zegt hij in een

Lees meer »