Finland: “Oekraïne mag onze wapens gebruiken om doelen op Russisch grondgebied aan te vallen”

Oekraïne kan de door Finland geleverde wapens gebruiken om doelen op Russisch grondgebied aan te vallen, zo heeft de Finse minister van Defensie, Antti Hakkanen, verklaard aan de Finse omroep ‘Yle’. Finland heeft geen beperkingen opgelegd aan Oekraïne over het gebruik van de geleverde wapens, meldt ‘Politico’. 

Meer krantenkoppen in België

Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België”

De Compact Disk Dummies stelden donderdagavond 11 april hun nieuwe album officieel voor in Gent. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem, een deelgemeente van Waregem palmden het Pillows Hotel in met een stijlvolle release party. Je kon er als eerste hun nieuwe album horen, bladeren door hun notitieboekjes én zelfs genieten van enkele nummers die ze exclusief live

Lees meer »

Matthieu Bonne, na 5 dagen ziekenhuis en 7 kilo magerder, over zijn allereerste mislukte recordpoging: “Ik ben alweer even gaan fitnessen, voorzichtig”

Duursporter Matthieu Bonne (30) heeft voor het eerst in zijn waanzinnige carrière moeten opgeven tijdens een van zijn vele bovenmenselijke uitdagingen. Het lopen van ruim vier marathons per dag, gedurende zes dagen én nachten na elkaar, zou zijn derde wereldrecordpoging zijn geweest in één jaar. Is de opgave al doorgedrongen, en wat met zijn lijf? “Ik dacht vooraf nog: misschien

Lees meer »

Nieuwe klap voor Angelina Jolie? “Shiloh wil bij papa Brad Pitt gaan wonen”

De vechtscheiding tussen Angelina Jolie (48) en Brad Pitt (60) is duidelijk nog lang niet voorbij. De twee acteurs liggen ondertussen al jarenlang met elkaar in de clinch. Inmiddels raakte er bovendien bekend dat Shiloh, één van de dochters van het voormalige koppel, bij haar vader wil gaan wonen. En dat terwijl Jolie de volledige voogdij over hun kinderen heeft.

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-VERONA (ma, 20u45). Sluipt De Ketelaere met een overwinning dichterbij in de stand op Lukaku?

Atalanta speelt maandagavond tegen laagvlieger Verona. Het team van Charles De Ketelaere komen van een prestigieuze overwinning op Anfield in de Europa League. Het hoopt om op dit elan verder te gaan tegen een op papier gemakkelijke tegenstander. Met een overwinning houdt de druk hoog op As Roma, dat vijfde staat. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog

Lees meer »

Toekomstfestival Over Morgen met Piet Goddaer: “We verkopen onszelf niet goed”

Hoe leven we in 2050? Op die vraag wil ‘Over Morgen’ een antwoord geven. Het toekomstfestival laat inwoners van West-Vlaanderen aan het woord over identiteit en over hoe zij leven en werken hier ervaren. Muzikant en producer Piet Goddaer verricht vanuit het poldergehucht Wulpen pionierswerk dat wereldwijd wordt opgevolgd.
The post Toekomstfestival Over Morgen met Piet Goddaer: “We verkopen onszelf

Lees meer »

“In vijf jaar een topteam uitbouwen”: Jan Devloo heeft forse ambities als nieuw hoofd urgentiedienst AZ West Veurne

Sinds kort is Jan Devloo (32) diensthoofd (ad interim) op de spoeddienst van AZ West Veurne. De jonge arts legt de lat hoog: hij wil samen met een jong, ambitieus team een kwalitatieve urgentiedienst uitbouwen.
The post “In vijf jaar een topteam uitbouwen”: Jan Devloo heeft forse ambities als nieuw hoofd urgentiedienst AZ West Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbalclub PAOK Saloniki dient een klacht in na tumult in Brugge: “Ongeziene en willekeurige haat tegen Grieken”

Na de onrust bij de Europese voetbalwedstrijd in Brugge dient voetbalclub PAOK Saloniki een klacht in bij de UEFA en bij de Griekse ambassade in België. De club heeft het over "gevallen van ongeziene en willekeurige haat tegenover de Grieken in de stad Brugge door lokale autoriteiten". De Brugse politie ontkent de beschuldigingen en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zegt

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanaf morgen slaat het weer helemaal om: pittige buien “met alles erop en eraan” op komst

Het zonnige weer van de afgelopen dagen ligt achter ons. Vanaf maandag krijgen we pittig buien. “Ronduit aprilse grillen”, zegt onze weerman Frank Duboccage. Ook onweer is mogelijk. Felle buien met “alles erop en eraan”, zo klinkt het: regen, korrelhagel en een donderslag. In Brussel zullen de parken en bossen maandag niet toegankelijk zijn vanwege het voorspelde stormweer.

Lees meer »