En plots halen ‘De expeditie: Groenland’ en co. meer dan een miljoen kijkers: hoe betrouwbaar zijn de kijkcijfers nog?

Van nog geen 150.000 kijkers naar meer dan een miljoen. Wie er de kijkcijfers van ‘De expeditie: Groenland’ op naslaat, ziet een opmerkelijke stijging. En het Play4-programma is niet het enige programma dat z’n kijkcijfers grote sprongen ziet maken. Maar kloppen die cijfers nog wel? En hoe worden ze gemeten? ‘De Morgen’ zoekt het uit. 

Meer krantenkoppen in België

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die 2’06”61”

De Moore-Guldensporenmeeting levert traditioneel heel wat persoonlijke records op. Een van de meest opvallende was die van Maaike Vander Cruyssen (19). Ze verpulverde haar besttijd van 2’08”34 naar 2’06”61 en voert daarmee de Belgische junioren jaarranglijst aan met maar liefst 3 seconden voorsprong.
The post Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die

Lees meer »

Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw samen in Wingene

Het is intussen een vaste traditie geworden: op de laatste zondag van juli verzamelen oldtimers zich op de parking aan de Verrekijker, terwijl de rockliefhebber zich in de zaal binnen kan vergapen aan een resem geweldige rockbands. Rock Petrol is op zondag 28 juli alweer aan de achtste editie toe.
The post Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw

Lees meer »

Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het anders aangepakt”

Het historisch kuiken is niet meer: de eerste flamingo in twintig jaar overleed enkele dagen na de geboorte in het Ieperse Bellewaerde Park. Intussen is een tweede kuiken geboren, dat wel goed aansterkt en vrijdag voor het eerst uit het nest kroop.
The post Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het

Lees meer »

‘La Vie Fit’ organiseert derde Bootcamp Koekelare: “Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen”

Bootcamp Koekelare, georganiseerd door ‘La Vie Fit’, vindt al voor het derde jaar plaats, telkens op maandag van 19.15 uur tot 20.15 uur. ‘La Vie Fit’ wordt gerund door Nathasha Van Houtte (42), haar echtgenote Lisa Simoen (30) en een toegewijd team, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.
The post ‘La Vie

Lees meer »

Eén op de zes kopers miljoenenpanden aan Belgisch-Nederlandse kust is Duitser: “Ze komen voor de rust en het lekkere eten”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »