En plots halen ‘De expeditie: Groenland’ en co. meer dan een miljoen kijkers: hoe betrouwbaar zijn de kijkcijfers nog?

Van nog geen 150.000 kijkers naar meer dan een miljoen. Wie er de kijkcijfers van ‘De expeditie: Groenland’ op naslaat, ziet een opmerkelijke stijging. En het Play4-programma is niet het enige programma dat z’n kijkcijfers grote sprongen ziet maken. Maar kloppen die cijfers nog wel? En hoe worden ze gemeten? ‘De Morgen’ zoekt het uit. 

Meer krantenkoppen in België

Stad Ieper en De Woudezel organiseren cursus voedselbos voor uitbouw nieuw Ypermanpark

Dat de stad Ieper ambitieuze plannen heeft met het toekomstig Ypermanpark is ondertussen geweten. Het 15 hectare grote parkgebied zal de komende jaren uitgroeien tot een waardevol en aantrekkelijk landschapspark met veel ruimte voor water en biodiversiteit. Bezoekers kunnen het park ontdekken via een uitgebreide padenstructuur, ravotten in een avontuurlijke speelzone en genieten van de bloesems en het fruit van

Lees meer »

Gaat N-VA potten kunnen breken in Wallonië? “Alleen als ze één troef uitspelen”

De N-VA-troepen staan nu écht klaar om Wallonië te veroveren. De partij speelt dit keer op veilig – met een professor, hun Franstalige woordvoerder en een oud-kabinetsmedewerker van Theo Francken als lijsttrekkers. Maar zullen de Vlaams-nationalisten met die ploeg ook echt potten kunnen breken onder de taalgrens? Politiek journalist bij RTL Christophe Deborsu maakt een analyse: “Voor veel Walen is

Lees meer »

KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos.

Lees meer »

Van ‘covid-prins’ tot ‘koning der investeerders’: prins Joachim richt indrukwekkende financiële bedrijven op

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in

Lees meer »

Naaktkat uit ‘Nonkels’ is rechteroog kwijt na stoeipartij met broertje: “Nu kan Gert Verhulst haar casten in een nieuwe piratenserie”

In ‘Nonkels 2’ schittert de Nederlandse naaktkat Wilma (7) – in de reeks bekend als Monnie – nog met beide ogen, maar nu kan ze alleen nog maar lief kijken met haar linkeroog. Haar andere oogje moest ze twee weken geleden namelijk laten verwijderen. Haar baasje Claudia Van den Berg waarom én wat we nog mogen verwachten van Wilma’s acteercarrière.

Lees meer »

Laffe aanslag met bierflesje heeft zware gevolgen voor Jurgen, die zijn café definitief sluit: “Weer achter een tapkast staan, kunnen we niet meer aan”

Café De Vlaskapel sluit definitief de deuren na de moordaanslag die werd gepleegd op uitbater Jurgen Vankeersbilck (50). Na rijp beraad hebben hij en zijn partner beslist om het café nooit te heropenen. “Weer achter een tapkast staan na alles wat er de voorbije maanden is gebeurd, dat kunnen we niet meer aan”, aldus partner Nathalie Tanghe.

Lees meer »

Slachtoffers Bart De Pauw “niet te spreken” over tv-interview, maar toch staat de “deur voor verzoening op een kier”

De slachtoffers van tv-maker Bart De Pauw zijn niet te spreken over zijn televisie-interview in ‘De tafel van Gert’ op Play4. Dat verneemt de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN in de entourage van de vrouwen. “Hij probeert zich opnieuw in een slachtofferrol te wentelen”, klinkt het onder andere. Maar toch staat de deur voor verzoening nog op een kier.

Lees meer »

Man moet toilet kuisen van zijn vrouw, raakt afgeleid en treft zo verborgen middeleeuws relikwie aan

De Britse Rory en Tracy Vorster troffen tijdens het kuisen afgelopen zondag iets bijzonders aan in de badkamer van hun eeuwenoude woning. Onder de vensterbank van het toilet zat namelijk een middeleeuwse waterspuwer verstopt, die volgens experten dateert van de 14e eeuw en werd gebruikt om water naar buiten af te voeren. Een unieke vondst, zegt Tracy, die niet had

Lees meer »