Dief probeert portefeuille van advocaat te stelen… in de rechtbank: “Hij ontkende eerst alles”

Opvallende diefstal in Brugge. Een man ging daar vrijdagmiddag aan de haal met de portefeuille van een advocate … in het midden van de rechtbank. Het personeel en advocate Mieke Byttebier zelf bleven rustig en konden de man staande houden. De politie kon uiteindelijk twee verdachten klissen. 

Meer krantenkoppen in België

Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de gemeente”

In de Kapel Missionarissen Oblaten hebben familie, vrienden en kennissen afscheid genomen van mevrouw Yvette Feryn – Luyten (81). Als voormalig directrice voor Toerisme heeft ze op een unieke manier bijgedragen aan het promoten van De Panne.
The post Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de

Lees meer »

Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij in Parijs-Roubaix

Laurenz Rex was zondag in Parijs-Roubaix het slachtoffer van een dubbele valpartij. De Duitstalige Belg, die in Ettelgem bij Oudenburg woont, haalde daardoor de aankomst op de wielerpiste van Roubaix niet, maar de schade bleef beperkt. “Er zijn geen ernstige blessures”, klinkt het bij zijn ploeg Intermarché-Wanty.
The post Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij

Lees meer »

Heemkring Mulenbeca zet schouders onder Erfgoeddag op 21 april: “We willen de vijf zintuigen aan het werk zetten”

Onder de noemer ‘Zinnenprikkelend thuiskomen’ zet de heemkring Mulenbeca Erfgoeddag op zondag 21 april in de kijker. “Het wordt een drieluik”, zegt voorzitter Frank Develtere. Erfgoeddag 2024 stelt de laatste kasteelheer Edgard Van Bavegem centraal met de uitgave van een boek, een tentoonstelling rond die laatste kasteelbewoner en een verkenning van zijn schilderkunst.
The post Heemkring Mulenbeca zet schouders onder Erfgoeddag

Lees meer »

Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis in Waregem

Op vrijdag 19 en 26, zaterdag 20 en 27 en zondag 21 en 27 april exposeren Madie Lannoy (creaties in klei), Wivine Van Maelzaeke (schilderkunst) en Paul Gheskiere (fotografie) in Het Koetshuis in Park Baron Casier in de Stationsstraat 34 in Wareegem. De tentoonstelling is telkens gratis te bezoeken van 14 tot 18.30 uur.
The post Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis

Lees meer »

Vier jaar cel voor Knokse crimineel die zoontje naar Spanje ontvoerde: “Ik ga door tot ik gelijk krijg”

Eind september 2022 ontvoerde Jean D. (55) uit Knokke-Heist zijn toen 7-jarige zoontje naar Spanje. “Hij wordt verwaarloosd en mishandeld door zijn moeder”, beweerde hij. Pas twee maanden later keerde het jongetje terug naar België. De rechter gaf D. vier jaar cel. “Maar ik ga door tot ik gelijk krijg”, waarschuwde D., die een zwaar strafregister meezeult.
The post Vier

Lees meer »

9/11 bleef Nederlander, die zonder te weten terroristen opleidde, achtervolgen: “Hij is totaal de vernieling ingegaan”

“Ik geef niemand de schuld van mijn fouten”, vertelde Rudi Dekkers, de man die zonder het te weten de terroristen van 9/11 opleidde, vorig jaar nadat hij zijn allerlaatste gevangenisstraf had uitgezeten. Broodmager, maar onverminderd levenslustig en vol plannen om weer een bedrijf te beginnen. Dinsdag overleed de berooide zakenman in een ziekenhuis in de Filipijnen aan de gevolgen van

Lees meer »

Rusland stuurt militaire instructeurs naar Niger

Rusland breidt zijn invloed op Niger uit: militaire instructeurs en personeel van het Russische ministerie van Defensie zijn recent aangekomen in het Sahel-land. Zo meldt de Nigerese staatszender RTN. Net als zijn buren, is Niger nauwere relaties met Moskou aan het opbouwen.

Lees meer »