Debat laait weer op: waarom hebben mensen eigenlijk geen staart?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

ByteDance stuurt Brussel document over risico’s TikTok Lite

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico’s voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

Lees meer »

Ondanks fysieke ellende gaat Xandee opnieuw optreden: “Onlangs lag ik wéér twee weken in het ziekenhuis”

Hartaandoeningen. Een depressie. Een nieuwe heup, straks een nieuwe knie… Al zeven jaar sukkelt zangeres Sandy Boets (45), bekend als Xandee, serieus met haar gezondheid. Maar er is ook goed nieuws, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. Ondanks een nieuwe zware klap ziet de zangeres het leven weer zitten. Binnenkort staat ze zelfs opnieuw op het podium. Vanwaar haalt ze de

Lees meer »

Kwart meer kinderen in Vlaanderen kreeg sociale toeslag in 2023: toename door uitbreiding doelgroep

Een kwart meer kinderen in Vlaanderen heeft in 2023 een sociale toeslag gekregen. In totaal gaat het om ruim een half miljoen kinderen, oftewel 100.000 meer (27 procent) dan in 2022. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het Agentschap Opgroeien donderdag heeft gepubliceerd. De toename is vooral het gevolg van twee belangrijke uitbreidingen van de doelgroep van de sociale toeslag.

Lees meer »

Twintiger amper enkele weken na werkstraf opnieuw terecht voor partnergeweld

Hij was amper zes weken eerder veroordeeld tot een werkstraf voor partnergeweld, maar toch raakte een 25-jarige jongeman uit Izegem opnieuw slaags met zijn vriendin. Toch blijft het meisje hem trouw. Maar voorlopig staan tralies hun liefde in de weg.
The post Twintiger amper enkele weken na werkstraf opnieuw terecht voor partnergeweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moet David Beckham zich zorgen maken om explosief nieuw boek? “Onthullingen over zijn seksleven zullen niet teleurstellen”

Onderzoeksjournalist Tom Bower belooft de vuile was van David (48) en Victoria Beckham (50) buiten te hangen in een nieuw boek ‘The House of Beckham: Money, Sex and Power’. Het zou onder meer dieper ingaan op de vermeende affaire van de voormalige voetballer met Rebecca Loos. “Zij die meer willen weten over Beckhams seksleven zullen niet teleurgesteld zijn”, aldus Bower.

Lees meer »

‘Euphoria’-actrice Sydney Sweeney bijt van zich af na kritiek van filmproducent: “Beschamend”

Sydney Sweeney (26), bekend voor haar rol in ‘Euphoria’ en ‘White Lotus’, laat de kritische opmerkingen niet zomaar aan zich voorbijgaan. “Ze is niet mooi en ze kan niet acteren,” zei Hollywood-producent Carol Baum tijdens een evenement over de actrice. Daarop komt Sweeney nu scherp uit de hoek: “Dit diskrediet spreekt boekdelen over haar karakter.”

Lees meer »

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag haar “grote bezorgdheid” geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zei Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap, tijdens een persbriefing in Genève.

Lees meer »