De winter was somber en nat. En dat werkte op ons gemoed

De lente komt niets te vroeg. We hebben zelden zo’n sombere winter meegemaakt en dat had ook gevolgen voor onze gezondheid. Gelukkig is er beterschap op komst, een beetje toch.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe Soudal Quick-Step zonder Evenepoel en met piepjonge groep toch mooie Gold Race reed: “’Grijp jullie kans’, gaven we hen mee”

Ga er maar aan, zonder Remco Evenepoel. Met een schip dat in Vlaamse wateren nog flink op hol sloeg. Maar kijk: compleet onthoofd krabbelde een piepjong Soudal Quick-Step in de Amstel Gold Race opnieuw wat overeind. Mauri Vansevenant (24), vierde, schonk de ploeg zijn ziel terug. “Ik zag zwarte sneeuw, maar beet me vast op karakter.”

Lees meer »

Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties langer in het Torhoutse ziekenhuis zou moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Dat levert hem nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op.
The post Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Polen zet eerste stap richting versoepeling strenge abortuswet

Het Poolse parlement heeft een eerste stap gezet voor de versoepeling van de strenge abortusregelgeving in het land. De centrumlinkse coalitiepartners hebben vier ontwerpteksten ingediend. Tegenstanders hadden tevergeefs moties ingediend om de hervormingen tegen te houden. De Poolse abortuswetgeving is vandaag nog een van de strengste van Europa.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan “al neergehaald boven Syrië en Jordanië”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Koen (62) zoekt overnemer voor bekende zaak La Grande Place in Roeselare: “Onze broodjes blijven enorm populair”

La Grande Place, de gekende horecazaak op de Grote Markt in Roeselare, staat over te nemen. Zaakvoerders Koen Lingier (62) en Marijke Vandewalle (65) kunnen na een rijkgevulde carrière op pensioen en zoeken momenteel naar opvolgers. “Elf jaar geleden zijn we hier gestart. We hebben de horecasector best wel onderschat, maar kunnen toch terugblikken op een erg leuke tijd.”
The

Lees meer »

Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen”

Zondag 14 april vindt de derde West-Vlaamse Belevingsmarkt, samen met Family Fair plaats. “Lokaal produceren, proeven en beleven staan de hele dag centraal in en rond cc Ipso Facto, op het marktplein”, legt burgemeester Romina Vanhooren uit.
The post Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is euthanasie bij levensmoeheid een manier om de overbevolking in rusthuizen aan te pakken? Experts over het controversiële voorstel

Het is een idee van Luc Van Gorp, de voorzitter van de Christelijke Mutualiteit, dat weerstand oproept en tegelijk dieper doet nadenken: moeten oudere mensen die levensmoe zijn gemakkelijker uit het leven kunnen stappen? En is een vorm van euthanasie bij levensmoeheid dan een manier om de dreigende overbevolking in de rusthuizen aan te pakken, omdat tegen 2050 één op

Lees meer »

“In vijf jaar een topteam uitbouwen”: Jan Devloo heeft forse ambities als nieuw hoofd urgentiedienst AZ West Veurne

Sinds kort is Jan Devloo (32) diensthoofd (ad interim) op de spoeddienst van AZ West Veurne. De jonge arts legt de lat hoog: hij wil samen met een jong, ambitieus team een kwalitatieve urgentiedienst uitbouwen.
The post “In vijf jaar een topteam uitbouwen”: Jan Devloo heeft forse ambities als nieuw hoofd urgentiedienst AZ West Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »