DE SPREEKBEURT: Ruben vertelt over iets dat verboden is, maar toch te vaak gebeurt

“Mijn spreekbeurt gaat vandaag over iets dat verboden is: spijbelen.” Een hele week lang duiken we met het Nieuwsblad in het basisonderwijs, en Ruben helpt ons een handje.

 

Meer krantenkoppen in België

Kermiskoers in Beselare wordt stilgelegd na zware val, hulpdiensten reanimeren renner op parcours

De kermiskoers voor beloften en elite zonder contract zondagnamiddag in Beselare, een deelgemeente van Zonnebeke, werd na acht van de dertien ronden definitief stilgelegd nadat Jordy Decottignies uit Roeselare zwaar was gevallen en door de hulpdiensten moest worden gereanimeerd op het parcours. Vermits er daardoor geen doorgang meer mogelijk was, werd er niet meer verder gekoerst.
The post Kermiskoers in

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

Automobiliste rijongeschikt nadat ze zelf wordt aangereden op E17 in Aalbeke

Een 26-jarige automobiliste is door de Kortrijkse politierechtbank rij-ongeschikt verklaard. Dat gebeurde nadat de vrouw op 16 september 2023 op de E17 in Aalbeke (Kortrijk) zelf zwaar achteraan was aangereden door een andere auto. Maar ze bleek onder invloed van drugs.
The post Automobiliste rijongeschikt nadat ze zelf wordt aangereden op E17 in Aalbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onze band zal alleen maar sterker worden”: Ploegmaats en vriendinnen Justine Ghekiere en Julie Van de Velde klaar voor Luik-Bastenaken-Luik

Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke luik van het voorjaar neergelegd. Bij de mannen is het vooral uitkijken naar Mauri Vansevenant. Bij de vrouwen kijken we als West-Vlamingen dan weer reikhalzend uit naar het duo Justine Ghekiere (27) en Julie Van de Velde (30). Een gesprek met twee ploegmaats en vriendinnen.
The post “Onze band zal alleen maar sterker worden”:

Lees meer »

“Niemand belde hulpdiensten”: Mylano (13) breekt enkel bij aanrijding tijdens schoolactiviteit

Mylano Baelen (13) uit Ingelmunster zal vrijdag 29 maart niet vlug vergeten. Met Prizma Middenschool vertoefde hij enkele uren op het sportstadion om er spelletjes te spelen, waarna de paasvakantie begon. Op het sportterrein reed een bestelwagen van de technische dienst van de gemeente Mylano aan. Hij liep een dubbele enkelbreuk op. “Ik ben boos. Een kind wordt aangereden, schreeuwt

Lees meer »

Wolvin Maxima is dood

Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is gestorven. Ze stierf wellicht door een auto-ongeluk.

Lees meer »

Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie

Een 30-jarige man uit Menen moet zes maanden de cel in voor weerspannigheid. Hij beweerde dat hij zich gewillig overgaf aan de politie, maar dat die hem toch hard aanpakten. De man verzette zich daarop zo hevig dat twee inspecteurs gewond raakten.
The post Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

André Cosemans wint ‘Carnaval Fotogeniek’

Op zondag 21 april werden in exporuimte De Meridiaan de winnaars van de fotowedstrijd ‘Carnaval Fotogeniek 2024’ bekendgemaakt. De eerste en tweede plaats waren weggelegd voor André Cosemans, de derde plaats én publieksprijs gingen allebei naar Johan Pettens.
The post André Cosemans wint ‘Carnaval Fotogeniek’ appeared first on KW.be.

Lees meer »