Britse regering gaf waarborg van 700 miljoen euro voor ethaankraker Ineos in Antwerpse haven

De Britse regering heeft een waarborg van 600 miljoen pond (700 miljoen euro) gegeven voor de ethaankraker die de Britse chemiereus Ineos in de haven van Antwerpen bouwt. Dat schrijft The Guardian en wordt bevestigd door Ineos.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse politie valt per ongeluk het verkeerde huis binnen: “Ik vroeg of ik een slipje mocht aantrekken, maar ze waren heel agressief”

De Franse politie is per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen in Normandië. De man en vrouw die er wonen, werden overdonderd door tientallen politieagenten, ook al hadden ze niets mispeuterd. Dat zou simpelweg het gevolg zijn van een adreswijziging van de persoon die de politie wél wilde arresteren. Het getrouwd koppel komt er met de schrik van af.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Tax the rich. De slogan op Raoul Hedebouws (PVDA) vestje, hoor je nu ook bij Bart De Wever (N-VA)”

“De PVDA heeft de consensus over een rijkentaks aangewakkerd. Het is niet omdat je voor ‘couillon’ – zeg maar paljas – wordt uigescholden, dat je niet kan wegen op het debat. De linkse partijen pakken er allemaal mee uit. En zelfs N-VA zegt dat ze de rijken met zo’n tekort niet kan ontzien”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Meer chocolade verkocht, maar toch 500 jobs op de helling bij Callebaut

Barry Callebaut heeft de voorbije zes maanden 0,7 procent meer chocolade verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een daling van het verkochte volume verwacht. De winst lag wel een pak lager (-49 procent) tegenover vorig jaar, als gevolg van eenmalige herstructureringskosten. De grootste chocoladeproducent ter wereld wil 2.500 banen schrappen, waarvan een 500-tal in België.

Lees meer »

Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck

Tijdens een twee en een half uur durende profane dienst in de kerk van ‘zijn’ geliefde Watou, werd zaterdag 13 april afscheid genomen van dichter Gwy Mandelinck (87), stichter en bezieler van de Poëziezomers in het kunstdorp op de Franse grens.
The post Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon boeken wereldwijd succes met houten speelgoed: “Wij zijn het meest sexy bedrijf ter wereld”

Hij verkocht als tiener paardenstront, volgde een beroepsopleiding en ging werken bij ‘De Smurfen’. Vandaag woont Alain De Rauw (54) tussen bananendozen vol speelgoed en verkoopt hij samen met zoon Olivier (30) houten speelgoed waar hippe ouders over de hele wereld voor vallen. Maar wat hun PlanToys – gegroeid uit een zieltogend Thais fabriekje – helemaal uniek maakt: nog nooit

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Lees meer »

Chantal Vande Vyvere trekt nieuwe politieke lijst ‘Stroom’ in Ardooie

Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid en gewezen schepen Chantal Vande Vyvere wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker voor ‘Stroom’, de nieuwe beweging waar iedereen, van welke mening ook, op de lijst welkom is. De nieuwe lijst ‘Stroom’ werd al in april van vorig jaar aangekondigd. De initiatiefnemers hadden het eerder over een ‘beweging’ waar iedereen – ongeacht je politieke mening –

Lees meer »

“Ik begrijp eerlijk gezegd Brian Riemer niet”: Marc Degryse stelt zich vragen bij de keuzes van de Anderlecht-coach

Union en Anderlecht, de nummers één en twee in het klassement gingen pijnlijk onderuit. Blessin en co verloren terecht van Cercle Brugge, Anderlecht werd weggeblazen door aartsrivaal Club Brugge. “Ik begrijp eerlijk gezegd Brian Riemer niet”, zo zegt onze analist Marc Degryse, die ook streng is voor Blessin: “Zo’n uitlatingen tonen aan dat hij de druk voelt.”

Lees meer »

Goudprijs breekt opnieuw record

De goudprijs heeft zijn recordjacht vrijdag voortgezet. De prijs voor een ounce (31,1 gram) goud steeg vrijdag tot boven de 2.400 dollar. Goud geldt als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden, zoals met de huidige spanningen in het Midden-Oosten waar Iran dreigt met een vergeldingsaanval tegen Israël.

Lees meer »

Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.
The post Jason Dewildeman met

Lees meer »

Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie

Tijdens de paasvakantie zijn 1,1 miljoen dagtoeristen naar de Belgische kust getrokken. Zo’n 1,5 miljoen personen bleven ook overnachten. Door het wisselvallige weer konden indoorattracties, musea en evenementen op extra veel belangstelling rekenen.
The post Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie appeared first on KW.be.

Lees meer »