ASSISEN. Verrassende wending: ex-vriend bekent alsnog dat hij Jill (36) in wurggreep nam en bewust met scalpel de keel oversneed

Op het assisenproces rond de moord op Jill Himpe (36) heeft Ridoan Oudaha (43) na een week getuigenissen vrijdag onverwacht alsnog opgebiecht dat hij haar bewust in een wurggreep nam en meermaals met een scalpel de keel oversneed.

 

Meer krantenkoppen in België

Duursporter Matthieu Bonne (30) krabbelt recht na zijn mislukte recordpoging: “Ik hallucineerde. Ik zag ‘s nachts een vrouw met een hondje op de piste lopen”

Duursporter Matthieu Bonne (30) heeft voor het eerst in zijn waanzinnige carrière moeten opgeven tijdens een van zijn vele bovenmenselijke uitdagingen. Het lopen van ruim vier marathons per dag, gedurende zes dagen én nachten na elkaar, zou zijn derde wereldrecordpoging zijn geweest in één jaar. Is de opgave al doorgedrongen, en wat met zijn lijf? “Ik dacht vooraf nog: misschien

Lees meer »

Buschauffeur loopt verbrijzelde oogkas op bij brutale afranseling door man met pitbull in Brugge: 37 maanden effectieve celstraf

Toen hij zijn halte miste, sloegen bij Diksmuideling Jens B. de stoppen door. De dertiger, die vergezeld werd door een pitbull, verbrijzelde de oogkas van de buschauffeur en ging vervolgens ook nog de politie te lijf. De rechter gaf hem maandag 37 maanden effectieve celstraf.
The post Buschauffeur loopt verbrijzelde oogkas op bij brutale afranseling door man met pitbull in

Lees meer »

Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “We hadden een akkoord over Højlund, twee dagen later belden ze: ‘Hij gaat toch naar Atalanta’”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Wedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers – Kopecky: “Niet veel getraind, maar voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

VTM NIEUWS rouwt om collega Wouter De Boer (39)

VTM NIEUWS rouwt om het verlies van goede collega en vriend Wouter De Boer. Wouter werkte bij VTM NIEUWS als journalist sinds 2012, eerst op de online redactie, later voor televisie. In het voorjaar van 2020 werd bij Wouter een kwaadaardige tumor in de hersenen vastgesteld. Twee weken geleden liet hij zijn collega’s weten dat er geen enkele behandeling meer

Lees meer »

Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 klanten oplichtten via Booking.com: “Sommigen verloren zelfs tot 1.800 euro”

Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt

Lees meer »

Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf

In 2019 was Neill V. (33) betrokken bij de fatale overdosis fentanyl van een Brugse vrouw. Tóch bleef de Blankenbergenaar heroïne dealen en liet hij druggebruik toe in zijn appartement. Dat levert hem nu dertig maanden effectieve celstraf op.
The post Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Haven Oostende dient bezwaar in tegen Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

De haven van Oostende zal bezwaar indienen tegen het windmolenpark dat Franse energiemaatschappijen willen bouwen voor de kust van Duinkerke. Volgens de haven zou het windmolenpark de vaarroutes tussen de haven van Oostende en die van het Verenigd Koninkrijk blokkeren. Er loopt sinds vandaag, maandag, een openbaar onderzoek van de Franse overheid over de vergunningsaanvraag voor het windmolenpark.
The post

Lees meer »

Overnemer Euronews heeft banden met Orbán

Geldschieters met banden met de Hongaarse premier Viktor Orbán hebben twee jaar geleden deelgenomen aan de overname van de internationale nieuwszender Euronews. Dat blijkt uit een onderzoek door Hongaarse, Franse en Portugese media.

Lees meer »

Verhoogde waakzaamheid in middelbare scholen: Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor potentiële dreiging

Het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) werd geïnformeerd over een potentiële dreiging die geuit werd ten aanzien van middelbare scholen. De situatie wordt van dichtbij opgevolgd door de betrokken diensten en er zijn preventieve maatregelen genomen, aldus het NCCN.
The post Verhoogde waakzaamheid in middelbare scholen: Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor potentiële dreiging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langemark maakt zich deze lente en zomer op voor twaalfde Vredeszoektocht

Speurneuzen kunnen deze lente en zomer weer hun hartje ophalen in Langemark. Danny Vanacker stippelde voor de twaalfde keer zowel een wandel- als een autozoektocht uit. In beide zoektochten heeft hij daarbij veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur.
The post Langemark maakt zich deze lente en zomer op voor twaalfde Vredeszoektocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groep Nederlanders getroffen door lawine in Oostenrijk, zeker 2 doden

Bij een lawine in de Oostenrijkse Alpen zijn minstens twee personen om het leven gekomen, de twee slachtoffers zijn Nederlanders. Twee andere personen zitten nog vast onder de sneeuw. Dat meldt de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Vier mensen konden levend vanonder de sneeuw gehaald worden. Vanwege het extreme lawinegevaar verloopt de reddingsoperatie zeer moeilijk, aldus de politie.

Lees meer »