Zege voor Trump: Hooggerechtshof vertraagt strafzaak inmenging verkiezingen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Martijn blikt terug op dramatisch climax tussen rivales in ‘Boer zkt vrouw’: “Mijn ogen zijn opengegaan”

Wat een onschuldig namiddagje shoppen moest worden, eindigde met bitsige discussies en tranen in de ogen. De concurrentiestrijd op het erf van Martijn (36) bereikte zondagavond een nieuwe climax in ‘Boer zkt vrouw’. Lynnsie (32) en Lisanne (32) kibbelden tegen de sterren op, Martijn keek het tafereel met lede ogen aan. In dit interview blikt hij uitgebreid terug op die

Lees meer »

Actieweek tegen fietsdiefstallen

Van 22 tot 28 april wordt een nationale campagne ‘De Ketting’ gelanceerd in de strijd tegen fietsdiefstallen. Ook de politiezone Regio Tielt organiseert daarbij twee acties in Wingene, waarbij de aandacht gaat naar het labelen van fietsen. Via zo’n label is het voor de politie veel makkelijker, om de rechtmatige eigenaar van een gestolen fiets terug te vinden.
The post

Lees meer »

Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een bijzondere interventie voor de brandweer van Ieper en Zonnebeke, zaterdagochtend in de vroege uurtjes. In een tuin in Zonnebeke werd een ontsnapte witte kangoeroe gespot maar het kostte flink wat moeite om het dier, dat snel weghuppelde, te vangen. “Uiteindelijk brachten we het over naar Bellewaerde voor opvang”, zegt sergeant Andy Lievens.
The post Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar

Lees meer »

INTERVIEW. Volgens Britse topgeneraal kan Oekraïne tegen eind 2024 oorlog verliezen. Kolonel Roger Housen schat de kansen in: “Poetin kan nog dit jaar aan onderhandelingstafel zitten”

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.”

Lees meer »

Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af

Lees meer »

“Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort heeft voor de laatste keer het internationaal miniaturenfestival plaatsgevonden. Organisatrice Sofie Gonnissen is bijna negentig jaar en houdt het voor bekeken. “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop.” Maar niemand staat klaar om over te nemen.
The post “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort appeared first

Lees meer »

“Dit is onze Notre-Dame”: historisch beursgebouw in Kopenhagen al vier uur in brand, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een grote brand. Op beelden is te zien hoe de iconische torenspits van het gebouw instort. Reddingsdiensten probeerden in allerijl waardevolle kunstwerken uit het gebouw te redden. Na vier uur zijn de vlammen nog steeds niet gedoofd. De Deense bevolking kijkt verslagen en vol ongeloof toe.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe gaat het nu met Marco Borsato? “Het idee dat hij ooit weer op een podium zal staan, lijkt hij stilaan los te laten”

Het is een beeld waar de fans van schrikken: zanger Marco Borsato (57) – quasi onherkenbaar – gespot aan een tuincentrum. De zanger kent pas in 2025 zijn vonnis in de zaak rond grensoverschrijdend gedrag, maar lijkt op deze nieuwe foto’s nu al met vervroegd pensioen. Zelf houdt hij al vier jaar de lippen stijf op elkaar, maar aan de

Lees meer »