STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als de kiezer dat mogelijk maakt – een coalitie vormt met het Vlaams Belang, maar dat is dan wel de consequentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra agenten en veiligheidsmaatregelen rond stadions na dreigementen IS: “Mensen hebben geen schrik, maar het leeft wel”

Volgens verschillende buitenlandse media dreigt terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) met een aanslag tijdens de kwartfinales van de Champions League. “Vermoord ze allemaal”, schreven ze op een wansmakelijke ‘affiche’. De matchen gaan door zoals voorzien, met extra veiligheidsmaatregelen. In Madrid en Londen gingen de eerste twee kwartfinales alvast door zonder incidenten.

Lees meer »

Peperdure beslissing maakte van Ashley de ‘meest gehate’ kandidate in ‘Big Brother’: “Blij dat ik het gedaan heb”

Ze haalde in ‘Big Brother’ de eindmeet nét niet, maar Ashley (33) mag zich wel tot meest beruchte kandidate van dit seizoen kronen. Met dank aan de 20.000 euro die de Nederlandse blondine uit de groepspot deed verdwijnen. In dit gesprek blikt Ashley terug op haar keuzes, vertelt ze over haar strategie en laat ze haar licht schijnen over de

Lees meer »

Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Een discussie aan hun appartement in Heule bij Kortrijk ontaardde voor een koppel en een 41-jarige man uiteindelijk in een vuistslag. Het slachtoffer hield er een neusbreuk en een gebroken tand aan over. “Waarom deden ze moeilijk? Ik stond in mijn pyjama”, aldus de beklaagde.
The post Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Lees meer »

Wetenschappelijke workshop ‘Climate Fresk’ vergroot spelenderwijs het bewustzijn rond klimaatverandering

De Climate Fresk is een ludieke wetenschappelijke workshop die gebruik maakt van kaarten die de IPCC-rapporten samenvatten. “Je ontdekt samen waar het om gaat, wat echt belangrijk is en hoe je kan systeemdenken. Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel nieuwsgierig te zijn”, zegt Lien De Trogh van kunstencentrum BUDA.
The post Wetenschappelijke workshop ‘Climate Fresk’ vergroot spelenderwijs het bewustzijn

Lees meer »

VTM NIEUWS rouwt om collega Wouter De Boer (39): “Hij was niet alleen een straffe journalist, hij was ook een bijzonder mooi mens”

VTM NIEUWS rouwt om het verlies van goede collega en vriend Wouter De Boer. Wouter werkte bij VTM NIEUWS als journalist sinds 2012, eerst op de online redactie, later voor televisie. In het voorjaar van 2020 werd bij Wouter een kwaadaardige tumor in de hersenen vastgesteld. Twee weken geleden liet hij zijn collega’s weten dat er geen enkele behandeling meer

Lees meer »

Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier

De Brugse raadkamer heeft een 41-jarige man uit Kortemark geïnterneerd voor een gewapende poging tot afpersing. De verdachte overviel een juwelierszaak in Brugge, maar moest zonder buit afdruipen.
The post Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier appeared first on KW.be.

Lees meer »

IT’er (40) misbruikt computerkennis om ex te stalken: “Hij wist waar ik was, zag wat ik deed en jaagde me ‘s nachts de stuipen op het lijf”

“Mijn gsm meldt me dat ik gevolgd wordt door ‘gadgets’, mijn robotstofzuiger start plots vanzelf op,…” En naast die elektronische stalking dook een 40-jarige IT’er ook nog eens regelmatig fysiek op aan de woning van zijn ex E. Dat hij zijn kennis dusdanig misbruikte én de vrouw een permanent onveiligheidsgevoel bezorgde, levert hem nu een stevige celstraf op. “Want hij

Lees meer »