Slachtoffer schermutseling in Bilzen overleden aan verwondingen

De man van 32 jaar, die zwaar gewond raakte bij een schermutseling aan een woning in Bilzen, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer werd dinsdagmiddag levenloos teruggevonden op de oprit. De vermoedelijke dader, een man van 64, moet morgen voor de raadkamer in Tongeren verschijnen. 

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Al lachend zeggen we dat enkel zotten werken, maar eigenlijk valt er niks te lachen”

Dat het verschil tussen werken en niet werken voor sommige mensen in ons land hooguit dertig euro bedraagt – zoals economen in opdracht van N-VA becijferden – zou iedereen die de voorbije decennia in de Wetstraat heeft rondgelopen het schaamrood op de wangen moeten bezorgen. Zij hebben een land gebouwd waarin mensen die werken en ondernemen onvoldoende naar waarde geschat

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een vraag over burn-out?

Eén op de zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op, blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Mogelijk heb je zelf ook vragen over burn-out? Hoe kaart je dit thema aan op het werk en hoe kun je ervan genezen? Experten geven een antwoord op al jouw vragen: stel ze hieronder.

Lees meer »

Uitzonderlijk jobstudenten aan de slag in werkplaats gevangenissen van Merksplas en Wortel door staking cipiers 

In de gevangenissen van Merksplas en Wortel werken er deze paasvakantie uitzonderlijk jobstudenten. In de gevangenis is een bedrijf gevestigd dat houten palletten en kisten maakt, maar door de staking van de cipiers kunnen de gedetineerden dat werk niet meer zelf doen. Om de productie draaiende te houden, schakelt het bedrijf dus jobstudenten en tijdelijke arbeiders in.

Lees meer »

“Bitse concurrentiestrijd” bij supermarkten dwingt Colruyt tot 1+1 promo’s

Geen 50 procent korting meer, maar 1 + 1 gratis: Colruyt afficheert voor het eerst met gratis producten in plaats van kortingen in procenten. Dat schrijft het Nieuwsblad. Volgens retailexpert Els Breugelmans (KU Leuven) doet Colruyt dat onder druk van de concurrentie. "Op lange termijn hollen dergelijke promoties het imago van de prijs uit, wat tot een bitse concurrentiestrijd om

Lees meer »

Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde

Woensdagavond even over 17:00 uur gebeurde er in de Sijslostraat in Ruddervoorde een ongeval. De bestuurder van een personenwagen verloor er in de bocht van de Veldegemsestraat de controle over zijn stuur.
The post Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe dé Lam Gods-expert Karel Mortier (96) 90 jaar na de feiten blijft hopen dat het paneel gevonden wordt: “Het is die nacht nooit de kathedraal uit geweest”

Zelf was hij er uiteraard niet bij, toen in 1934 het onderzoek werd geopend naar het verdwenen paneel van het Lam Gods. Maar hoofdcommissaris Karel Mortier werd later wel dé expert in de zaak. Als student raakte hij betrokken, als agent geobsedeerd. Op zijn 96ste blijft hij hopen het paneel ooit te zien. Hij heeft zelfs een sterk vermoeden waar

Lees meer »

KIJK. Iraanse vrouwen gaan viraal met dansvideo, maar riskeren nu vervolging wegens “illegale activiteit”

Een groep Iraanse studentes wordt mogelijk vervolgd voor een dansvideo die ze hebben gemaakt. Het gaat om elf vrouwelijke studenten van de Al-Zahra Universiteit in het zuidwesten van Iran. Ze maakten de videoclip ter ere van hun afstuderen. Maar de universiteit waaraan ze studeren noemt de video een ‘illegale activiteit’ en wil juridische stappen ondernemen.

Lees meer »