Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en kan je dat een flinke duit kosten. 

Meer krantenkoppen in België

Veldwachters beschermen broedende ooievaars in Dilsen-Stokkem tegen loslopende honden en drones

In het natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem zijn bijzondere veldwachters ingezet om een koppel ooievaars te beschermen dat er onlangs is neergestreken om te broeden. Dat staat in het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Voorbijgangers maakten dronebeelden van de ooievaars, maar de drones zouden hen kunnen verjagen. Ook loslopende honden kunnen de rust verstoren.

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Bruun Larsen laat voorsprong liggen, Kompany moet geschorst toekijken

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Nederlander (67) overleden die zonder het te weten de terroristen van 9/11 opleidde

De voormalige Nederlandse zakenman Rudi Dekkers (67), die wereldnieuws werd nadat op 11 september 2001 terroristen de Twin Towers in New York invlogen, is afgelopen week overleden in de Filipijnen. De vermogende zakenman raakte aan lager wal toen bleek dat de aanslagplegers van de terreurgroep Al Qaida tot piloot waren opgeleid in de vliegschool van Dekkers in Florida. Hij kampte

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Lees meer »

Betere terugbetaling treinabonnement voor 100.000 pendelaars

Werknemers die de trein nemen naar het werk en geen recht hebben op een derdebetalersregeling, zullen vanaf deze zomer minder moeten betalen voor hun treinabonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft daarvoor maandagavond een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) goedgekeurd, zo zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) deze ochtend.

Lees meer »

Geen gevangenis, wel psychiatrisch centrum voor man die aanslag probeerde te plegen tijdens Miss België-verkiezing in De Panne

In de zaak rond de verijdelde aanslag tijdens Miss België heeft de Brugse raadkamer de verdachte geïnterneerd voor poging tot doodslag. De verdediging pleitte tevergeefs dat Peter C. (47) die bewuste dag helemaal geen misdrijf pleegde.
The post Geen gevangenis, wel psychiatrisch centrum voor man die aanslag probeerde te plegen tijdens Miss België-verkiezing in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen een filiaal oprichten in Duinkerke”

Axel De Cock (59), de eigenaar van Seashop en sinds 1 juli 2023 ook mede-eigenaar van Westdiep samen met Geert Lecat (56), belichaamt niet alleen ondernemerschap, maar ook een diepe passie voor de watersport. “Al vanaf mijn vijfde jaar ben ik gefascineerd door de zee”, vertelt hij.
The post Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen

Lees meer »