Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan lanceren en dat dit wellicht pas volgend jaar zal gebeuren. 

Meer krantenkoppen in België

Verschillende doden bij brand in appartementsgebouw in Hongkong

Bij een brand in een appartementsgebouw in Hongkong zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftien anderen zijn woensdagochtend lokale tijd gewond geraakt bij de brand en naar het ziekenhuis gebracht, meldden verschillende media zoals de South China Morning Post, die de politie citeerde.

Lees meer »

Cryptofraudeur Bankman-Fried in beroep tegen celstraf van 25 jaar

Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. De 32-jarige werd eind maart door de rechtbank in New York veroordeeld voor het wegsluizen van acht miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) van klanten, een van de grootste financiële fraudes ooit.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij blijft met vertederende koppigheid bewijzen dat hij plaats in F1 niet verdient”: onze F1-watcher deelt twee buizen uit

Na het drama in Australië was het in Japan andermaal Verstappen die de wet dicteerde. Dominant reed hij naar een nieuwe overwinning. Onze Formule 1-watcher beloonde de Nederlander met een maximumscore, maar was ook streng voor twee andere rijders. “Als je keer op keer zo wordt afgetroeft, zou je je conclusies moeten trekken.”

Lees meer »

Wervik huurt digitaal infoscherm voor belevingsplein de Steenakker

Op het belevingsplein de Steenakker in Wervik komt er dan toch een digitaal infoscherm. Het lokaal bestuur had in juni vorig jaar aangekondigd dat er twee zouden komen maar uiteindelijk kwam dat te duur uit.
The post Wervik huurt digitaal infoscherm voor belevingsplein de Steenakker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van nachtelijk verbod tot snelheidslimiet: Brusselse burgemeesters willen e-steps aan banden in strijd tegen drugscriminelen

Verschillende Brusselse burgemeesters trekken aan de noodrem, nu het geweld van drugscriminelen in de hoofdstad uit de hand loopt. Voor oplossingen kijken ze vooral naar de Brusselse regering, maar ook op lokaal niveau worden initiatieven genomen. Een nachtelijk verbod op elektrische steps, het favoriete vervoersmiddel van heel wat criminelen in de hoofdstad, op aangeven van Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf

Lees meer »

NMBS niet te spreken over Vooruit-campagne met ‘treintickets’: “Dit kan voor verwarring zorgen”

De NMBS hekelt dat Vooruit-Kamerlid Joris Vandenbroucke flyers heeft uitgedeeld in de vorm van treintickets aan het station van Gent-Sint-Pieters. Volgens de openbare vervoersmaatschappij kan “dit verkiezingsdrukwerk voor verwarring zorgen”. Vandenbroucke heeft zich geëxcuseerd en zegt dat het “zeker niet de bedoeling was om verwarring te veroorzaken”. Het is echter niet de eerste keer dat een verkiezingsstunt van de socialisten

Lees meer »

“Belangrijk voor mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben”: openbaar vervoer in Izegem wordt uitgebreid

Op vraag van het stadsbestuur komen er na de paasvakantie zes extra flexbushaltes voor het openbaar vervoer in Izegem. “Het gaat om haltes die in het oorspronkelijk openbaar vervoerplan niet meer bestonden, maar wel gelegen zijn op locaties vlakbij publieke voorzieningen of trekpleister”, klinkt het.
The post “Belangrijk voor mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben”: openbaar vervoer in Izegem wordt

Lees meer »