Noorse koning Harald met infectie opgenomen in ziekenhuis in Maleisië

De 87-jarige koning Harald V van Noorwegen, de oudst regerende monarch van Europa en die al jaren sukkelt met zijn gezondheid, is opgenomen tijdens zijn vakantie in Maleisië. Het is nog niet duidelijk wanneer hij naar huis mag.

 

Meer krantenkoppen in België

Waar staat Vooruit voor?

Vooruit is een socialistische partij die zich in het begin uitsluitend richt op de arbeider. Maar waar staan ze vandaag voor? Ontdek het in ons handige overzicht.

Lees meer »

Kampioen zonder te spelen: Beerschot heeft titel in 1B beet nadat eerste achtervolger Dender verliest van Zulte Waregem

Feest op ’t Kiel, want Beerschot is kampioen. De Antwerpenaren moesten rekenen op winst van Zulte Waregem tegen dé revelatie van dit seizoen, Dender. Jelle Vossen, Abdoulaye Traoré (2x) en Ruud Vormer scoorden voor de West-Vlamingen. Zulte Waregem wint zo niet alleen drie punten, maar schenkt Beerschot dus ook de titel in de Challenger Pro League. Het werd 1-4.

Lees meer »

Eén op drie beleggers wil investeren in kunstbeleggingsfonds: klinkt sexy, maar heb je ook rendement?

Vier op de tien beleggers denken dat een belegging in kunst de komende tien jaar meer zal opleveren dan een gediversifieerde aandelenportefeuille. Dat blijkt uit de ING-beleggingsbarometer. Is het slimmer om een schilderij van een veelbelovend kunstenaar te kiezen boven aandelen van bedrijven die toonaangevend zijn in biotechnologie of artificiële intelligentie? “Om in kunst te investeren heb je heel wat

Lees meer »

Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 klanten oplichtten via Booking.com: “Sommigen verloren zelfs tot 1.800 euro”

Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt

Lees meer »

Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

Lees meer »

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

De Vaderlanderkes houdt voordracht naar aanleiding van 75 jaar Nato: “NATO leeft meer dan ooit”

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de NATO organiseert De Vaderlanderkes op 19 april een voordracht die gegeven wordt door luitenant-generaal b. d. Claude Van de Voorde, de voormalige Belgische militaire vertegenwoordiger bij de NATO. “Nu, 75 jaar na de oprichting, is de NATO meer levend dan ooit”, zegt voorzitter Luc Geers.
The post De Vaderlanderkes houdt voordracht naar

Lees meer »

Lindeboom herdenkt juf Annelies, veel financiële steun voor het fonds: “Met die doelen herken ik mijn moeder”

Onder vrij grote belangstelling vond op de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik de lancering van de vzw Juf Annelies Fonds plaats. Ter herdenking aan juf Annelies Verschaeve werd een lindeboom onthuld. Annelies Verschaeve zou vorige woensdag 43 jaar worden. Ze woonde in Geluwe en werd begin oktober in Menen vermoord door haar ex-vriend. In

Lees meer »

Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit

De Krottegemse Rommelmarkt is groter dan ooit. Momenteel zijn er al meer dan duizend inschrijvingen voor de 35ste editie die op zondag 21 april plaatsvindt. “Mogelijk bekijken we de komende dagen nog of we extra straten moeten inpalmen.”
The post Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chantal Vande Vyvere trekt nieuwe politieke lijst ‘Stroom’ in Ardooie

Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid en gewezen schepen Chantal Vande Vyvere wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker voor ‘Stroom’, de nieuwe beweging waar iedereen, van welke mening ook, op de lijst welkom is. De nieuwe lijst ‘Stroom’ werd al in april van vorig jaar aangekondigd. De initiatiefnemers hadden het eerder over een ‘beweging’ waar iedereen – ongeacht je politieke mening –

Lees meer »

Overleden Lydia (55) belde de avond voor de woningbrand naar hartsvriendin Cecile: “Ze was overstuur. C. had haar geslagen”

Een 53-jarige man zit in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting in zijn huis in Ronse, waarbij zijn vriendin Lydia Gryson (55) om het leven is gekomen. De avond voor de brand zou het koppel onderling nog slaande ruzie hebben gehad, vertelt Lydia’s hartsvriendin, die haar overstuur aan de telefoon kreeg: “Hem aangeven bij de politie heeft ze nooit

Lees meer »