Noorse hulpdiensten halen zes mensen uit zee na helikoptercrash: 1 slachtoffer overleden

Een helikoptercrash voor de Noorse kust heeft aan zeker een persoon het leven gekost. Vijf mensen raakten gewond, melden de autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden van vermoorde huisarts Patrik Roelandt krijgen dan toch schadevergoeding: “Morele overwinning tegen het kwaad”

Bijna negen jaar na de moord op haar man zal de weduwe van dokter Patrik Roelandt dan toch een schadevergoeding ontvangen van dader Danny Samyn. Naast zijn veroordeling tot 30 jaar cel besloot de rechter dat Danny ook een schadevergoeding van 310.000 euro moest betalen aan de nabestaanden van zijn slachtoffer, maar daar kwam niets van in huis. Door een

Lees meer »

“In de volgende 50 jaar zullen de pensioenen 1,5 keer zo snel toenemen als ons inkomen”: waar zal dat geld vandaan komen?

“Het geld halen waar het zit” is een populaire slogan, zeker sinds de opkomst van PVDA. Maar waar zit dat geld in ons land? En hoe zorgen we ervoor dat we de oplopende kosten voor de gezondheidszorg en de pensioenen kunnen betalen? “We hoeven de toekomst niet te somber in te zien”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen. “Maar dan

Lees meer »

Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd

Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen heeft het verscherpt toezicht op de gemeente Meulebeke opgeheven, na evaluatie van een rapport van Audit Vlaanderen eind vorig jaar.
The post Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vaticaan noemt geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap “ernstige bedreiging voor menselijke waardigheid”

Het Vaticaan roept geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap uit tot “ernstige bedreigingen voor de menselijke waardigheid”. Daarmee worden ze, net zoals euthanasie en abortus, gezien als praktijken die Gods plan voor het menselijk leven schenden. Ook armoede, oorlog, mensenhandel en gedwongen migratie vormen volgens het Vaticaan bedreigingen voor de menselijke waardigheid.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger bevestigt dat aanval van Iran op Israël is begonnen: “Tientallen drones onderweg”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft vanavond tientallen drones richting Israël gelanceerd. De spanningen in de regio lopen hoog op. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Fraude bij magistratenexamen : twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs in beroep tegen schorsing

Twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs die geschorst werden naar aanleiding van het gesjoemel bij het magistratenexamen, zijn in beroep gegaan tegen die schorsing en dat beroep is intussen behandeld door de tuchtrechtbank in hoger beroep in Brussel. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt in gerechtelijke kringen bevestigd. De tuchtrechtbank zou op 16 april uitspraak doen. Intussen loopt ook een strafrechtelijk

Lees meer »

“Ik wilde met mijn eigen ogen zien waar het gebeurd is”: Nancy (50) reist naar Amerikaanse straat waar broer Kristof (33) verongelukte

“Ik dacht dat ik verdrietig zou zijn. Maar het omgekeerde was waar: er overviel mij een soort van warmte.” Aan het woord: Nancy Lefevere (50), die tien jaar na het fatale ongeluk van haar broer Kristof 8.000 kilometer ver reisde om precies dáár afscheid van hem te nemen. “Maar door de baan zelf te zien, begrijp ik het ongeval nog

Lees meer »