Nieuw-Zeelandse regering draait ban op verkoop van sigaretten terug

Nieuw-Zeeland heeft wetgeving vernietigd die de verkoop van sigaretten aan toekomstige generaties zou hebben verboden. Dat heeft de regering donderdag aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Verloren gewaande gitaar John Lennon onder de hamer

Julien’s Auctions veilt binnenkort een verloren gewaande gitaar van John Lennon. Het gaat om de Framus 12-string Hootenanny akoestische gitaar die Lennon gebruikte tijdens de opnames van het album ‘Help!’ en de gelijknamige film, beide uit 1965. De waarde van de gitaar wordt geschat op 485.000 pond tot 647.000 pond (ongeveer 560.000 tot 750.000 euro), maar het veilinghuis verwacht dat

Lees meer »

Een positieve dopingtest, maar toch geen schorsing? Ophef nadat 23 Chinese tegen lamp liepen en toch deelnamen aan Spelen in Tokio

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) bevestigt dat 23 Chinese zwemmers positief hebben getest op doping voor aanvang van de Olympische Spelen in 2021 in Tokio. Ondanks de positieve test mochten de atleten toch deelnemen. “Het dopingagentschap kon niet weerleggen dat besmetting aan de oorsprong lag waardoor ze geen uitsluiting konden opleggen aan de zwemmers.”

Lees meer »

Christof (53) sterft na etentje met collega’s, vlak bij zijn vakantiehuisje aan zee: “Een grotere levensgenieter dan hij bestond niet”

“Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe

Lees meer »

‘Pogiboys’ zien hun idool Luik-Bastenaken-Luik winnen: feest bij fanclub van Tadej Pogacar

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar reed zondag solo naar een nieuwe overwinning in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik die hij drie jaar geleden ook al won. De Sloveen won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen, begin dit seizoen de Strade Bianchi en kon zondag weer rekenen op zijn fanclub de Pogiboys.
The post ‘Pogiboys’ zien hun idool Luik-Bastenaken-Luik winnen: feest bij fanclub van

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenkort starten verbouwingswerken in De Jozefienen: “Een project met een subsidie van ruim één miljoen euro”

Er staan in de nabije toekomst aanzienlijke verbouwingswerken op het programma in het Sint-Jozefsinstituut (De Jozefienen) in Brugge. Naast de grondige verbouwing van de locatie Tabigha in de Noordzandstraat die al een tijdje aan de gang is, worden binnenkort ook de leegstaande kloosterlokalen van de Zusters in de Zilverstraat aangepakt.
The post Binnenkort starten verbouwingswerken in De Jozefienen: “Een project

Lees meer »

Kan De Bruyne zaterdag spelen in halve finale FA Cup tegen Chelsea? “Hij voelde iets aan zijn hamstring”

Zaterdag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Zondag strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de match in

Lees meer »

PORTRET. Aangewakkerd door complottheorieën en vergelijking met Lisa Simpson: man steekt zichzelf in brand in New York en overlijdt

“Uit protest”, zo verklaart de 37-jarige Max Azzarello waarom hij zichzelf vrijdag in brand stak, vlakbij het gerechtsgebouw in New York waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump van start zou gaan. De man uit Florida ligt in kritieke toestand in het Cornell-brandwondencentrum, en houdt hoe dan ook ernstige brandwonden over aan zijn daad. Maar wat dreef hem zover? “Ik wil

Lees meer »

Meer dan 24 miljoen mensen getroffen door droogte in het zuiden van Afrika

Het zuiden van Afrika wordt geteisterd door een ongeziene droogte. Meer dan 24 miljoen mensen worden getroffen door honger, ondervoeding en watertekorten. Malawi, Zambia en Zimbabwe hebben de noodtoestand uitgeroepen. Ook grote delen van Angola, Botswana, Madagaskar, Mozambique, Namibië en Zuid-Afrika kreunen onder de droogte. Dat meldt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties

Lees meer »