Italiaanse regisseur Paolo Taviani, coregisseur van “Padre padrone”, is overleden

De Italiaanse filmregisseur Paolo Taviani, die met zijn broer Vittorio onder meer het meesterwerk "Padre padrone" maakte, is donderdag op 92-jarige leeftijd gestorven. Dat heeft de burgemeester van Rome bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Van Den Bergh past voor European Darts GP wegens ziekte

Geen Dimitri Van Den Bergh (PDC 9) morgenavond in Sindelfingen. Hij moet afzeggen voor de European Darts GP (19 april-21april) wegens ziekte. Een andere concurrent die ook afhaakt is Nathan Aspinall (PDC 4). Door hun afwezigheid worden Ian White (PDC 64) en Niels Zonneveld (PDC 66) opgevist uit de reservelijst.

Lees meer »

Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau”

Zaterdag start de ADC Winmau Belgian Darts Tour. In Biljart- en Dartscenter De Mambo in Kortrijk zien we meteen een sterk deelnemersveld aan het werk. Met Axel Buyle (21) en Emilie D’Hondt (22) zijn er twee jonge talentvolle darters uit de streek die hopen op een mooie notering in het lokale toptoernooi. Ook De Mambo-zaakvoerder Thomas Morisse (37) en Belgisch

Lees meer »

70-jarigen houden al zesde keer reünie

De 70-jarigen kwamen voor de zesde keer samen en werden bij deze gelegenheid op het gemeentehuis ontvangen. Een initiatief van het ‘comité 1954’ met Hilde Bossier, Bernadette Vandenberghe, Patrick Debruyne, Luck Demets, Bernard Vantorre en Rony Villez. “Het is goed om even terug te blikken op het verleden”, zei burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Naar de
The post 70-jarigen houden al

Lees meer »

Nederlandse kartelbaas die prinses Amalia bedreigde neemt de benen na foute beslissing Spaanse rechter

Door een, fout ingeschatte, gerechtelijke beslissing heeft Spanje een beruchte Nederlandse drugscrimineel Karim B. (46) vrijgelaten. Hij werd in januari gearresteerd in de Spaanse badplaats Marbella tijdens een grote operatie waarmee een vijf jaar durend onderzoek naar het witwassen van drugsgeld werd afgesloten. Het gaat om het kopstuk van de Nederlandse mocromaffia. Volgens Politico was hij van plan de Nederlandse

Lees meer »

Knappe resultaten in Portugal bieden perspectief: ZRC start succesvol op Europacup

De Zwaantjes Roller Club heeft haar eerste afspraak van het seizoen in het buitenland niet gemist. Van jong tot senior, in elke categorie lieten de leden op de Europacup in Portugal mooie resultaten noteren. De volgende meeting in die reeks is deze week in Duitsland.
The post Knappe resultaten in Portugal bieden perspectief: ZRC start succesvol op Europacup appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG CITY-CHELSEA. Doku nog meer net ingevallen en al meteen een grote kans, komen hij en De Bruyne nog op voorsprong?

Vandaag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Morgen strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City dan weer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de

Lees meer »

Afgeschaft door haar grootmoeder, maar prinses Amalia gaat toch diep door de knieën voor Spaans koningspaar

De Nederlandse prinses Amalia (20) maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Stormy weather

01:00 Omdat geen moeite ons te veel is bij het schrijven – sommigen zullen zeggen ‘het vullen’ – van deze rubriek, en omdat correcte informatie een handelsmerk is van De Tijd, hebben wij ons intensief gebog…

Lees meer »

Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers”

Robbe Perdu (26), Jonas Verstraete (26), Ives Cools (28) en Casey Devolder (25) organiseren op zaterdag 11 mei Westbeats, een festival waarop zowel internationale als lokale dj’s te gast zijn. Ze dromen ervan om Westbeats tot een tweedaags festival uit te bouwen.
The post Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op zondag 19 mei hijst Doomkerke eigen vlag tijdens zijn tweede Nationale Feestdag: “Door de werken kom je liefst met de fiets”

Vorig jaar vonden honderden bezoekers vlot de weg naar het Disveld tijdens de eerste Nationale Feestdag in Doomkerke en de organisatoren hopen dat dit op zondag 19 mei niet anders zal zijn. De huidige wegenwerken maken de toegang tot het Disveld extra moeilijk, maar feestcomité-woordvoerder Arne Naessens ziet geen probleem. “De hoofdstraat ligt al open sinds september 2022. We raden

Lees meer »