Heethoofden onder Brugse fans clashen met Brusselse politie en worden hardhandig aangepakt

De bekertrip van Club Brugge naar Union draaide uit op een frustrerende avond voor al wat blauw-zwart is. Niet in het minst voor de fans – na de match zochten enkele heethoofden de confrontatie op met de Brusselse politie. 

Meer krantenkoppen in België

Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd”

“Als marktkramer ben ik geboren”, zong Eddy Wally. Voor sommigen is dit geen beeldspraak maar eerder waarheid. Nicolas Vanooteghem (48) en zijn zus Isabel (40) van groente- en fruitzaak ’t Appelke uit Menen kunnen ervan meespreken.
The post Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “Bij de deal van Thiago vielen alle puzzelstukjes in elkaar”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

Onze chef voetbal ziet hoe Union zich als een kat in het nauw gedraagt: “De oase van rust is een jungle geworden”

Een spelletje welles nietes waarbij zelfs woorden als ‘beïnvloeding’ vallen. De soap rond Christian Burgess, de speelgerechtigde – dixit de bond – ‘geschorste’ – dixit Union – leider van de Union-defensie, komt het imago van de Brusselse club niet ten goede. Dat CEO Bormans telefoontjes pleegt bij de bond om zijn beklag te maken, dat trainer Blessin achter elke hoek

Lees meer »

Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt

“Memé verdient een bloemetje want ze staat altijd paraat voor ons”, schrijft Andy Van Nieuwkerke naar de redactie van KW. “Elk weekend komt ze met de fiets eens langs om haar achterkleinkinderen te zien, door weer en wind.”
The post Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt appeared first on KW.be.

Lees meer »

De échte Ferry Bouman doet zijn verhaal: “Belgische politicus en Peter Gillis tipten mij over undercoveroperatie op camping”

Als drugshandelaar opereerde hij bij voorkeur in de luwte, maar aan die anonimiteit kwam een einde met de Netflix-serie Undercover. Acteur Frank Lammers maakte hem toen wereldberoemd als Ferry Bouman. In het boek Drugsbaron, van misdaadjournalist Vico Olling, vertelt Janus van Wesenbeeck (62) nu zijn verhaal. “Ik heb twaalf jaar van mijn leven vastgezeten. Al die tijd heb ik vrouw

Lees meer »

Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde

Met ingang van het slotkwartier van de thuiswedstrijd van Dosko Sint-Kruis (2A) tegen Lichtervelde maakte Thibo Teirlinck zijn opwachting. Hij werd op luid applaus getrakteerd. Het kind van het huis zal immers zijn vleugels uitslaan en voor het eerst in zijn voetballeven andere oorden opzoeken.
The post Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nachtraafbrouwer Lieven (54) presenteert alcoholvrij bier AdOnis: “Mét volle smaak”

Amberkleurig, volle smaak van hoppe die voor een fijne nasmaak zorgt én alcoholvrij: dat is AdOnis, het nieuwe degustatiebier van Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt (54) uit Diksmuide. Zes jaar geleden zette Lieven Onraedt de eerste stappen in de brouwwereld, intussen kan hij bogen op een tiental degustatiebieren die goed in de smaak vallen.
The post Nachtraafbrouwer Lieven (54) presenteert alcoholvrij bier

Lees meer »

Amerikaanse overheid maakt komaf met achterpoortje in wapenwetgeving

In de strijd tegen vuurwapengeweld pakt de regering van de Amerikaanse president Joe Biden nu ook het zogenaamde ‘gun show loophole’ (‘wapenbeursachterpoortje’) aan. Voortaan zullen ook de handelaars die op dergelijke beurzen, vlooienmarkten of zelfs sociale media wapens verkopen, een achtergrondcontrole of antecedentenonderzoek moeten uitvoeren bij de koper. Bij wapenwinkels is zo’n onderzoek voor elke verkoop al wettelijk verplicht.

Lees meer »

Koen (62) zoekt overnemer voor bekende zaak La Grande Place in Roeselare: “Onze broodjes blijven enorm populair”

La Grande Place, de gekende horecazaak op de Grote Markt in Roeselare, staat over te nemen. Zaakvoerders Koen Lingier (62) en Marijke Vandewalle (65) kunnen na een rijkgevulde carrière op pensioen en zoeken momenteel naar opvolgers. “Elf jaar geleden zijn we hier gestart. We hebben de horecasector best wel onderschat, maar kunnen toch terugblikken op een erg leuke tijd.”
The

Lees meer »

Jeugdhuis De Harp start jeugdplatform ‘Jongeren Aan Zet’: “Einde examens was ideale moment om dit te lanceren”

De schoolgaande jongeren uit Zwevegem konden de examenperiode van het tweede trimester feestelijk afsluiten op ‘Fin d’Examens’, aan Jeugdhuis De Harp. “Voor hen was dit zeker een moment van ontlading maar soms ook van frustratie. De tieners konden gezellig samenzijn en gratis een frietje stekken in ons jeugdhuis. Voor ons was dit ook meteen het ideale moment om onze nieuwe

Lees meer »

Pro-Palestijnse activistengroep roept op tot protest tegen Israël-Premier Tech en UCI: “Zolang het maar vreedzaam gebeurt”

BDS, een activistengroepering die al bijna twee decennia lang wereldwijd strijdt voor de Palestijnse zaak in Israël, roept op om tijdens de komende Giro en Tour te protesteren tegen de deelname van WorldTourploeg Israël-Premier Tech en de houding van de UCI ter zake. Bepaalde betrokken partijen reageren (voorlopig) niet. Andere tonen begrip.

Lees meer »