Enrique Tanghe en KSV Diksmuide kunnen titel ruiken

Met een 0-4-zege op Oostnieuwkerke is de 30 op 30 van KSV Diksmuide een feit. Een indrukwekkende reeks, waardoor de Boterjongens eigenlijk nu al een flinke optie hebben op de titel met 13 punten voorgift en amper acht matchen te spelen.

“Het ziet er inderdaad goed uit”, bevestigt Enrique Tanghe, die in Oostnieuwkerke drie keer scoorde. “Maar het blijft natuurlijk voetbal en dus moeten we hard verder blijven werken tot aan ons doel. We spelen nog acht finales. Ook in Oostnieuwkerke waren we gretig en zetten we hoog druk, waardoor we na 30 minuten de match al in een beslissende plooi konden leggen en de 30 op 30 veilig stelden. We moeten op dat elan verdergaan.”

Knappe statistieken

KSVD kan dit seizoen uitzonderlijke statistieken voorleggen, met 72 gescoorde doelpunten en slechts 11 tegentreffers. “De jonge gasten zorgen voor gretigheid en goesting, terwijl de ervaren jongens de groep goed sturen. Zo heb je een ideale mix om wedstrijden over de streep te trekken. Natuurlijk kunnen we ook rekenen op een keeper op wie we kunnen vertrouwen. Ook het aandeel van een technische staf met heel veel kennis mogen we niet onderschatten. Verder hangt deze groep heel goed aan elkaar”, verklaart de 23-jarige Ichtegemnaar het succes.

Ook zelf kan de flankaanvaller, die een verleden heeft bij onder meer Club Brugge, Cercle Brugge, KV Oostende, KVV Coxyde en KM Torhout, uitstekende statistieken voorleggen. In zijn vijfde seizoen voor KSVD staat de teller al op 18 goals en 13 assists. “Na twee jaar met allerlei kwaaltjes en blessures te hebben gesukkeld, doet dit extra veel deugd. Het was dan ook een logische beslissing om er volgend seizoen nog een zesde jaar in Diksmuide bij te doen. Ik woon vlakbij, we hebben een mooie accommodatie en ik krijg het ver- trouwen van de trainers. Er was dus geen reden om te veranderen.”

Gevaarlijke wedstrijd

Zaterdag ontvangen de Diksmuidelingen Dottignies, dat voorlaatste staat. Een wedstrijd die in principe altijd gewonnen moet worden, maar dat zijn net de gevaarlijke matchen. “Klopt”, knikt Enrique, die als magazijnier werkt. “Zaterdag is weer zo’n finale die in principe gewonnen moet worden, maar onderschatten doen we nooit. We zullen de match aanvatten met eenzelfde drive als altijd.” (SB)

Zaterdag 2 maart om 19 uur: KSV Diksmuide A – R. Dottignies Sport A.

The post Enrique Tanghe en KSV Diksmuide kunnen titel ruiken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) onduidelijk uren na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Brugse maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van zijn broer Laurent ongepast en tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) op de vingers getikt over zijn exclusief interview met HLN. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf? En klopt het dat Laurent toestemming moet vragen

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

“Slecht nieuws voor wie droomt van minder belastingen”: meer mensen aan de slag, maar toch zakt België weg op Europese ranglijst

Vijf jaar geleden zwoeren alle regeringen dat ze meer mensen aan de slag wilden in België. En dat is gelukt. Helaas ligt het tempo van onze progressie zo traag dat zelfs ‘kneusjes’ als Griekenland en Italië ons in het vizier krijgen. Hun werkzaamheidsgraad nadert met rasse schreden op die van België, blijkt uit een analyse van de UGent. Hoe komt

Lees meer »

Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen”

Stéphanie Van Severen en Mike Van Tuyckom belichamen het huisgevoel van Eethuis Mint, rechtover het Permekemuseum in Jabbeke. Maar twee branden en corona hakten er stevig in, waardoor het koppel nu besliste om andere wegen in te slaan.
The post Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen” appeared first on

Lees meer »

Ook in ons land oppassen voor lokale wateroverlast: “De eerstvolgende dagen blijft de situatie erg onstabiel”

Het noordoosten van Frankrijk heeft sinds vrijdagochtend te kampen met overstromingen. In de regio Moselle is er intussen al code rood afgekondigd. Maar ook in ons land wordt het oppassen voor lokale wateroverlast. In Luik werd de code oranje afgeroepen. En er is de eerstvolgende dagen geen beterschap in zicht, volgens weerman Frank Deboosere. “Er zijn zelfs weerkaarten die nog

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »