Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7 op 7 en open tot middernacht”

Elvis Hoxhaj (32) werkt al 15 jaar in de horeca, waarvan negen jaar in Muze. “Het was al jaren mijn droom om een eigen brasserie te hebben en die komt er nu in het oudste cafeetje van de Grote Markt.” Café West-Vlaanderen wordt voortaan een bruisende brasserie.

Elvis was al een tijdje een pand aan het zoeken om zijn eigen horecazaak te starten. “Ik ben een harde werker en de tijd was rijp om voor mezelf te werken. Ik hou van de horeca: de adrenaline, de sfeer, het sociaal contact. Na al die jaren worden de klanten ook mijn vrienden. Plots botste ik op Café West-Vlaanderen. Een prachtig pand met oude schilderijen binnen met stadsbeelden van vroeger én uiteraard op de beste locatie van Kortrijk: de Grote Markt. In mijn jaren als zaalverantwoordelijke in brasserie Muze hoorde ik vaak de opmerking dat de Grote Markt bijna dood is. Zaken sluiten vroeg, de keuken blijft niet lang open, … Mensen moeten naar ’t straatje, maar niet iedereen heeft daar zin in. Met Café West-Vlaanderen – de naam blijft behouden – hoop ik daar verandering in te brengen.”

“In mijn jaren als zaalverantwoordelijke in brasserie Muze hoorde ik vaak de opmerking dat de Grote Markt bijna dood is”

Het interieur geeft Elvis een iets gezelligere toets. Op de kaart zullen tapas staan zoals bruschetta’s, kaas- of bitterballen en klassieke gerechten waaronder stoofvlees, steak tartaar, vol-au-vent, sliptongetjes, spaghetti en lasagne. “Iedereen is hier welkom voor een kleine en grote honger, lunch en diner. De keuken blijft open tot 22 uur en mensen mogen blijven plakken tot middernacht. Ik wil de Grote Markt terug laten leven. De zaak zal zeven op zeven open zijn, doorlopend vanaf 9.30 uur. Ik serveer een 20-tal bieren (met Primuspils aan 3 euro), wijn, cocktails zoals mijn favorieten Pornstar Martini en Espresso Martini en warme dranken met pannenkoeken, wafels en ijsjes.” Binnen voorziet Elvis een 20-tal plaatsen, buiten – onder de verwarmde luifel – ook een 20-tal en op mooie dagen kunnen tot 60 mensen op het terras plaatsnemen vanaf mei.

Café West-Vlaanderen gaat open midden maart. “Jobstudenten en flexi’s mogen zich steeds aanmelden. Spring gerust eens binnen.”

The post Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7 op 7 en open tot middernacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »

Waar zijn die Hollanders? Dimitri Vegas & Like Mike bezweren waanzinnige mensenzee op Tomorrowland

Van links… naar rechts. Op het voorbije EK voetbal gooide het Oranje legioen hoge ogen in Duitsland, op Tomorrowland zijn het Dimitri Vegas & Like Mike die de mensenzee synchronisch bezweren. Overtuigend gewonnen thuismatch. Het Belgische blazoen opgesmukt dankzij de ‘Kings of Tomorrowland’ op de twintigste editie van hún festival. Al is die ‘Crowd Control’ – trouwens al vroeger ingeburgerd

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag: “De kogel was minder dan 0,5 centimeter verwijderd van zijn hoofd”

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »

Klimaatactivisten slaan toe op en rond luchthavens: vliegverkeer in Keulen enkele uren stilgelegd, ook problemen in Oslo en Helsinki

Klimaatactivisten hebben in meerdere landen het vliegverkeer verstoord of toch minstens een poging daartoe ondernomen. Keulen Bonn Airport lag enkele uren stil. Bij de luchthavens van Oslo en Helsinki waren lichte verstoringen, in Barcelona kon dat nog net worden voorkomen. In Zürich, Genève en Londen werden activisten van aanvoerwegen gehaald, melden verschillende media uit die landen.

Lees meer »