Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7 op 7 en open tot middernacht”

Elvis Hoxhaj (32) werkt al 15 jaar in de horeca, waarvan negen jaar in Muze. “Het was al jaren mijn droom om een eigen brasserie te hebben en die komt er nu in het oudste cafeetje van de Grote Markt.” Café West-Vlaanderen wordt voortaan een bruisende brasserie.

Elvis was al een tijdje een pand aan het zoeken om zijn eigen horecazaak te starten. “Ik ben een harde werker en de tijd was rijp om voor mezelf te werken. Ik hou van de horeca: de adrenaline, de sfeer, het sociaal contact. Na al die jaren worden de klanten ook mijn vrienden. Plots botste ik op Café West-Vlaanderen. Een prachtig pand met oude schilderijen binnen met stadsbeelden van vroeger én uiteraard op de beste locatie van Kortrijk: de Grote Markt. In mijn jaren als zaalverantwoordelijke in brasserie Muze hoorde ik vaak de opmerking dat de Grote Markt bijna dood is. Zaken sluiten vroeg, de keuken blijft niet lang open, … Mensen moeten naar ’t straatje, maar niet iedereen heeft daar zin in. Met Café West-Vlaanderen – de naam blijft behouden – hoop ik daar verandering in te brengen.”

“In mijn jaren als zaalverantwoordelijke in brasserie Muze hoorde ik vaak de opmerking dat de Grote Markt bijna dood is”

Het interieur geeft Elvis een iets gezelligere toets. Op de kaart zullen tapas staan zoals bruschetta’s, kaas- of bitterballen en klassieke gerechten waaronder stoofvlees, steak tartaar, vol-au-vent, sliptongetjes, spaghetti en lasagne. “Iedereen is hier welkom voor een kleine en grote honger, lunch en diner. De keuken blijft open tot 22 uur en mensen mogen blijven plakken tot middernacht. Ik wil de Grote Markt terug laten leven. De zaak zal zeven op zeven open zijn, doorlopend vanaf 9.30 uur. Ik serveer een 20-tal bieren (met Primuspils aan 3 euro), wijn, cocktails zoals mijn favorieten Pornstar Martini en Espresso Martini en warme dranken met pannenkoeken, wafels en ijsjes.” Binnen voorziet Elvis een 20-tal plaatsen, buiten – onder de verwarmde luifel – ook een 20-tal en op mooie dagen kunnen tot 60 mensen op het terras plaatsnemen vanaf mei.

Café West-Vlaanderen gaat open midden maart. “Jobstudenten en flexi’s mogen zich steeds aanmelden. Spring gerust eens binnen.”

The post Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7 op 7 en open tot middernacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sea Life laat drie zeehondjes vrij, met daarbij ook één zeldzaam diertje: “Was pas tweede of derde keer sinds 1998 dat we er zo een opvingen”

Ze krijgen letterlijk én figuurlijk wat meer ademruimte in het opvangcentrum van Sea Life. Woensdagochtend werden drie jonge zeehondjes vrijgelaten in Blankenberge, en dat na een enorm drukke periode. “Onze quarantaines zaten wekenlang helemaal vol”, aldus Jonathan Meul. Al namen de verzorgers ook afscheid van een héél uitzonderlijk diertje.

Lees meer »

Ravotten in de Hoppestad op de Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 17 april is het opnieuw Buitenspeeldag. Kinderen worden opgeroepen om buiten te gaan ravotten tijdens de 16de Buitenspeeldag. In Poperinge en deelgemeenten is er buitenspeeldag op verschillende locaties.
The post Ravotten in de Hoppestad op de Buitenspeeldag appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Conner Rousseau: “Als ik op straat kwam, droeg ik een pet en zonnebril, ook in putteke winter. Ik heb mij echt geschaamd”

“Na 20 jaar verlies konden de socialisten weer winnen. En dan heb ik het verkloot.” Conner Rousseau (Vooruit) heeft zichzelf de afgelopen maanden vaak vervloekt. Maar nu is hij terug. Op zoek naar eerherstel, maar ook naar een manier om Vooruit weer vooruit te helpen. Al zal dat op de achtergrond zijn, vertelt de ex-voorzitter. “Ik ken mijn wereld goed

Lees meer »

Biden overweegt WikiLeaks-oprichter Assange naar Australië terug te laten keren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd een verzoek uit Australië te overwegen met betrekking tot het lot van Julian Assange (52), de Australische oprichter van de klokkenluiderssite ‘WikiLeaks’, die momenteel vastzit in het Verenigd Koninkrijk en zijn uitlevering aan de VS aanvecht. Justitie in Amerika wil Assange namelijk berechten wegens het verspreiden van geheime informatie via die website.

Lees meer »

Ultra’s Club Brugge verkopen t-shirts om hooligan ‘monsterboete’ te helpen betalen aan slachtoffer Guido: “For the club, for the city, for the boys”

Een t-shirtverkoop, een benefiet en een stickerverkoop. De Ultra’s van Club Brugge hebben een actie op poten gezet voor het ‘goede doel’, zijnde: een hooligan helpen een schadevergoeding te betalen aan slachtoffer Guido De Pauw (65). De man – supporter van Manchester City – belandde in coma na supportersgeweld. De t-shirts die de schadevergoeding van 50.000 euro nu mee moeten

Lees meer »

Overleden Lydia (55) belde de avond voor de woningbrand naar hartsvriendin Cecile: “Ze was overstuur. C. had haar geslagen”

Een 53-jarige man zit in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting in zijn huis in Ronse, waarbij zijn vriendin Lydia Gryson (55) om het leven is gekomen. De avond voor de brand zou het koppel onderling nog slaande ruzie hebben gehad, vertelt Lydia’s hartsvriendin, die haar overstuur aan de telefoon kreeg: “Hem aangeven bij de politie heeft ze nooit

Lees meer »

Regulator onderzoekt ontwerp van twee Boeing-modellen

De Amerikaanse luchtvaartregulator FAA voert een onderzoek naar het ontwerp van de Boeing 787 Dreamliner en de 777. De waakhond werd gecontacteerd door een werknemer van de Amerikaanse vliegtuigbouwer die beweert dat hun structuur niet veilig is, bevestigen meerdere bronnen.

Lees meer »