Drie mensen komen om bij aanrijding door trein in Zweden

Drie mensen zijn donderdag om het leven gekomen nadat ze woensdagavond waren aangereden door een trein in het centrum van Zweden, in nog onduidelijke omstandigheden. Dat maakte de politie bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst”

In Lichtervelde lijken de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een tweestrijd te zullen worden. Oppositiepartijen SOMM, N-VA en Open Vld gaan samen met onafhankelijken de strijd aan met Resp&ct 8810, het huidige CD&V, de partij die al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in Lichtervelde. Onafhankelijk kandidaat Etienne Denys (70) blijkt de lijm tussen de drie partijen te zijn.
The post

Lees meer »

De recepten om onze begroting recht te trekken zijn niet eindeloos

Het gaat er in de verkiezingscampagne nauwelijks over, maar dinsdag staat in het Europees Parlement een cruciale stemming op de agenda. Aan de orde zijn de nieuwe financiële regels voor Europese lidstaten. Dat lijkt technisch, maar dat is het niet. In één klap kunnen die regels ervoor zorgen dat alle beloftes die tussen nu en de verkiezingen van 9 juni

Lees meer »

Huiszoekingen bij Koerdische media in Denderleeuw naar financiering terrorisme

Maandagavond zijn bij twee Koerdische media in Denderleeuw huiszoekingen gehouden. Dat meldt de Koerdische gemeenschapsorganisatie NavBel, en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens het federaal parket werden de huiszoekingen uitgevoerd op vraag van een ander Europees land, dat een onderzoek voert naar de financiering van terrorisme.

Lees meer »

Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij op de grond lag”

Slechts enkele maanden nadat hij een voorwaardelijke celstraf van vier jaar kreeg, deelde een 20-jarige jongeman uit Kortrijk in de Kortrijkse uitgaansbuurt opnieuw klappen uit. Ondertussen verblijft hij in de cel op verdenking van drugshandel. Hij liep vijf maanden effectieve celstraf op.
The post Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij

Lees meer »