Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

 

Meer krantenkoppen in België

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »

Franstalige vrouwenraad verliest financiering

De Conseil des femmes francophones de Belgique (CFFB), een belangrijke voorvechter van de feministische zaak, krijgt geen subsidies meer en dreigt te verdwijnen van het verenigingslandschap. Dat meldt voorzitter Sophie Rohonyi dinsdag in L’Echo.

Lees meer »

Moorden, bomaanslagen en cyberaanvallen: hoe Poetin steeds duidelijker broedt op terreur in Europa

De arrestatie van een Pool die meegewerkt zou hebben aan plannen om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky te vermoorden, is geen losstaand feit. Er kwamen deze week nog meer bewijzen dat de Russen terreurdaden in Europa beramen. Die variëren van een bomaanslag op legertransporten in Duitsland tot de sabotagepoging van een stuwdam in Frankrijk. Daarvoor braken hackers van de Russische

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Heersers

Twee mannen van een bepaalde mature leeftijd in innige vriendschap verzameld achter laptops. Voor u zich daar iets onwelvoeglijks bij fantaseert: in Heers is het precies dat wat Georges en Elie dezer dagen uitvoeren. Met een nobele, zichzelf opgelegde taak overigens. Georges en Elie zijn er immers bezig met het digitaliseren van duizenden doodsprentjes, iets wat in een krantentitel al

Lees meer »