Brand bij busbedrijf in Lebbeke niet aangestoken: “Het gaat om een accidentele brand”

De zware brand gisteren bij een busbedrijf in Lebbeke is niet aangestoken. De branddeskundige heeft dat onderzocht en zegt dat het om een ongeval gaat. 

Meer krantenkoppen in België

Correcties en aanvullingen april

De nieuwsombudsman verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

ANALYSE. Midden-Oostenkenner Koert Debeuf over Israëlische aanval op Iran: “Eigenlijk is dit heel positief”

Wat moeten we denken van de vermoedelijk Israëlische aanval op de Iraanse stad Isfahan? “Toen de eerste berichten binnenliepen, dacht ik: ‘Oh my god’”, zegt professor internationale politiek Koert Debeuf, die gespecialiseerd is in het Midden-Oosten. “Maar intussen zie ik enkele redenen om te vermoeden dat het conflict niet verder zal escaleren.” Dit is zijn verrassende analyse.

Lees meer »

Van geboorte van Loes over sandwiches met confituur tot negende plaats in ijskoude Waalse Pijl: de knotsgekke 48 uur van Tiesj Benoot

Maastricht – Gent – Munte – Charleroi – Hoei – Munte – Gent. Het traject van Tiesj Benoot (30) voor, tijdens en na de Waalse Pijl. Veertien uur voor de start werd de renner van Visma-Lease a Bike voor de tweede keer vader, van Loes. De ziekenhuiskost en weinige uurtjes slaap beletten hem echter niet om negende te eindigen. “Twee

Lees meer »

Vlamingen in Dubai getuigen na ongeziene stortregens: “Alle hens aan dek om de Porsches, Bugatti’s en Bentleys op tijd uit de garage te krijgen”

En ineens stond de woestijn onder water. In Dubai wisten ze niet waar ze het hadden, toen dinsdag het licht uitging boven het anders zo zonnige emiraat en ongeziene stortregens de straten blank zetten. Vier Vlamingen getuigen aan HLN over de donderslag bij heldere hemel. “Het water stroomde zelfs door de airco naar binnen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin reageert op Amerikaanse miljardenhulp: “Dit zal de VS verder verrijken en Oekraïne nog meer ruïneren”

De Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne zal duizenden en duizenden levens redden. Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na de stemming in het Huis van Afgevaardigden. “Democratie en vrijheid zullen nooit falen zolang de Verenigde Staten ze helpen beschermen. Deze cruciale beslissing zal voorkomen dat de oorlog zich verder verspreidt en zal ervoor zorgen dat onze

Lees meer »

Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland

In Bayreuth, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, zijn twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie laten weten. De twee, die ook de Duitse nationaliteit hebben, worden ervan verdacht sabotage-acties te hebben gepland met het doel de Duitse militaire steun voor Oekraïne te ondermijnen.

Lees meer »