“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen van de betonstop willen halen, moet elke Vlaming tot 2050 jaarlijks 1 vierkante meter netto ontharden. 

Meer krantenkoppen in België

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op de Spelen

De Belgische delegatie, door 37 atleten vertegenwoordigd, heeft vrijdag als twintigste land zijn intrede op de Zomerspelen in Parijs gemaakt. Dat gebeurde op een boot op de Seine. Emma Meesseman kon er als vlaggendraagster al een eerste keer pronken met de nationale driekleur.
The post Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op

Lees meer »

Tot 25.000 euro per nacht: Lady Gaga en Céline Dion verblijven in luxehotel in Parijs aan de vooravond van de Olympische openingsceremonie

Officieel weten we nog niet welke supersterren morgen zullen optreden tijdens de Olympische openingsceremonie in Parijs, maar als we de geruchten mogen geloven zullen Céline Dion en Lady Gaga alvast van de partij zijn. Beide wereldsterren werden gespot in Le Royal Monceau, een luxehotel vlakbij de Arc de Triomphe waar ook Robert De Niro, Madonna en Lionel Messi kind aan

Lees meer »

IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’

We woonden ook de vijfde repetitie bij van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Opnieuw werd het een muzikaal feest, met talrijke artiesten en veel muziekfanaten die langskwamen.
The post IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’ appeared first

Lees meer »

Groep van zo’n 170 Belgen zit vast op luchthaven van Palermo, vlucht is opnieuw met een dag uitgesteld

In Palermo, op het eiland Sicilië, zit een groep van naar schatting 170 Belgen vast omdat hun vliegtuig voorlopig niet kan vertrekken. Door technische problemen met het toestel wordt de vlucht voor de tweede dag vertraagd, en moeten ze dus opnieuw een extra nacht blijven. De gedupeerde reizigers krijgen een financiële compensatie van 250 euro, belooft Piet Demeyere van touroperator

Lees meer »