“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen van de betonstop willen halen, moet elke Vlaming tot 2050 jaarlijks 1 vierkante meter netto ontharden. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. 0-2 voor de Italianen: De Ketelaere met een geweldige assist voor Scamacca

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

Alaphilippe reed klassiekers naar eigen zeggen met breuk in kuitbeen: “Niets gezegd omdat ik niet wilde dat men dacht ik excuses zocht”

Julian Alaphilippe (31) heeft de voorbije klassiekers afgewerkt met een breuk in het kuitbeen, opgelopen bij z’n val in de Strade Bianche. De Fransman van Soudal Quick-Step repte er met geen woord over. “De ploeg heeft mij zelf de keuze gelaten om de Vlaamse koersen te rijden of niet. Maar mijn beslissing was de foute”, zegt hij in een interview

Lees meer »

Na stortvloed van kritiek over vroegtijdig afsluiten van The Barn: Rock Werchter neemt nieuwe maatregelen voor deze zomer

Vorig jaar verschenen er voor het eerst her en der behoorlijk wat minder enthousiaste berichten over Rock Werchter. “Meer dan een halfuur voor het optreden van Charlotte De Witte gingen de deuren al dicht”, en “Slecht geregeld. Rock Werchter, schaam jullie.” De tent The Barn werd toen vroegtijdig afgesloten, waardoor veel festivalgangers niet meer naar binnen konden voor het optreden

Lees meer »

Delegatie ouderen protesteert bij hoofdkwartier tegen “verschrikkelijke” uitspraken van CM-topman Luc Van Gorp: “De dood heeft geen duwtje nodig”

Een veertigtal mensen, onder wie verschillende 80-plussers, heeft vrijdag geprotesteerd voor het CM-hoofdkwartier in Brussel. Op initiatief van de christelijke beweging Sant’Egidio uitten ze hun verontwaardiging en bezorgdheid over recente uitspraken van CM-voorzitter Luc Van Gorp. “Duw ouderen niet naar de uitgang”, luidt het.

Lees meer »

Oostende grijpt in Challenger Pro League drie levensbelangrijke punten tegen Patro Eisden in strijd om behoud

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij topzesclub Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing, dat eerder op de dag een zege boekte tegen SL16.
The post Oostende grijpt in Challenger Pro

Lees meer »

Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

Lees meer »

“Op waarde geklopt” en “misschien wel mijn beste voorjaar ooit”: nét niet voor Dylan Teuns en Tim Wellens in Brabantse Pijl

Het voorjaar van Tim Wellens (32) zit erop. Hij sluit af met een goed gevoel – derde in Overijse, na opnieuw een attractieve koers – en een nieuwe richting voor zijn carrière. De reconversie van Waalse naar Vlaamse coureur lijkt definitief. Voor Dylan Teuns moet het seizoen nog goed en wel beginnen. “Ik trek met ambitie naar de Amstel, Waalse

Lees meer »

Luc Steeno uit Meise viert zijn 60ste verjaardag in Kursaal Oostende:” Hoe ik mij voel? Ik voel mij veel jonger!”

Op 28 juni 1964 zag Luc Julia Nicolas Steeno het levenslicht in Leuven. Luc woont al vele jaren in de regio Brussel, maar hij heeft ook een sterke band met Oostende. Dat komt door zijn al méér dan 20-jarige vriendschap met Niko Geldof van Frituur Hazegras, die recent nog de nationale media haalde omdat zijn zaak werd verkozen tot ‘Beste

Lees meer »