Bestuurder moet portier met rechterhand openen van Europa

Wie zijn rijbewijs wil halen, wordt op het examen binnenkort ook gecontroleerd op de manier waarop hij het portier opent. Europa wil ook een verplichte medische keuring om de 15 jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar

Woensdag vonden er naar aanleiding van Buitenspeeldag ook in Brugge enkele leuke activiteiten plaats. Op de Burg stond er een pumptrack, op de Balkonrotonde een reuzendoolhof en op Daverlo een Adrenalator, een toestel met twee loopbanden in tegengestelde richting.
The post Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emiraten droegen mogelijk zelf bij aan grote overstromingen: wat is ‘cloud seeding’, een techniek die ook China en VS gebruiken?

Een waterbom, vergelijkbaar met die in Verviers drie jaar geleden, heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) immense watersnood veroorzaakt. Al heeft de regering daar mogelijk zelf toe bijgedragen door vliegtuigen de lucht in te sturen om het weer te beïnvloeden. ‘Cloud seeding’ heet die techniek, maar wat is het precies?

Lees meer »

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »

Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’

Op de wijk Rodenburg komt Renzy Tielens samen met psycholoog Guido Verhaeren zijn aangrijpende levensverhaal doen. Op die manier wil hij er mee voor zorgen dat de problematiek van intrafamiliaal geweld niet van de politieke agenda verdwijnt.
The post Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »