Bestuurder moet portier met rechterhand openen van Europa

Wie zijn rijbewijs wil halen, wordt op het examen binnenkort ook gecontroleerd op de manier waarop hij het portier opent. Europa wil ook een verplichte medische keuring om de 15 jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Treinverkeer in heel het land zwaar verstoord door informaticaprobleem: treinen rijden opnieuw, maar hinder blijft mogelijk

Het treinverkeer is in heel het land ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen infrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS aan onze redactie. Verschillende treinen stonden een tijdlang stil en de schermen vielen uit. Intussen zijn de problemen opgelost. Alle treinen rijden opnieuw, maar de komende uren zijn vertragingen niet uit te sluiten.

Lees meer »

Twee begeleiders naar huis, hoofdcoach zal niet op de bank zitten: spionagezaak op Spelen beroert de gemoederen

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »