Amerikaanse comedian Richard Lewis (76), bekend van ‘Curb Your Enthusiasm’, overleden

De Amerikaanse comedian Richard Lewis is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite Variety. Lewis maakte in april bekend dat hij de ziekte van Parkinson had. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Iran prijs laten betalen “op het gepaste moment”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de

Lees meer »

INTERVIEW. Professor Guy T’Sjoen: “Transgender zijn wordt voorgesteld als één groot feest. Dat is absoluut niet”

Volgens een Britse studie is het nauwelijks bewezen dat jongeren met genderdysforie écht geholpen zijn met een medische behandeling. Deze pubers – die vinden dat het geslacht dat ze bij hun geboorte kregen, niet klopt met hoe ze zich voelen – kunnen in ons land in het UZ Gent terecht voor puberteitsremmers en hormoonbehandelingen. Klopt het dat de wetenschappelijke basis

Lees meer »

Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsverduistering’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?

Vandaag rond 20 uur Belgische tijd zullen heel wat mensen vol verwondering omhoog staren in Centraal- en Noord-Amerika. Er is daar een totale zonsverduistering te zien. Wist je dat het dankzij een toevalligheid is dat we zo’n zonsverduistering op onze planeet kunnen bewonderen? Dat er meerdere soorten zijn? En dat we binnenkort ook in ons land een spectaculaire eclips te

Lees meer »

Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen”

Sinds 18 maart kan je je online kandidaat stellen om een sociale woning te huren. Alle bestaande wachtlijsten verdwijnen en er komt een nieuwe lijst; het Centraal Inschrijvingsregister of CIR. Ook wie al op een wachtlijst stond, moet zijn inschrijving herbevestigen.
The post Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Danny is marktkramer én marktmeester: “Al 33 jaar een tandem met mijn vrouw”

De maand april is Maand van de Markt. Tijdens deze maand worden de West-Vlaamse lokale markten extra in de kijker gezet. Deze week stellen we Priem’s Boerenkip aan ’t Spit voor. Voor Danny Priem en Angeline Maricou is de wekelijkse woensdagmarkt in Langemark een thuismatch.
The post Danny is marktkramer én marktmeester: “Al 33 jaar een tandem met mijn vrouw”

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »