Wat verandert in maart voor uw geld?

01:01 Van een verplicht opleidingsplan voor kmo’s, naar een vernieuwd sociaal telecomtarief en een verplichte opleiding voor wie zijn kind zelf wil leren rijden. Vijf zaken die veranderen voor uw geld in ma… 

Meer krantenkoppen in België

“GFT-ophaling kan veel beter”: Alternatief24 wil Bredenaars stimuleren om vaker de gele zak te gebruiken

De collecte van GFT-afval in Bredene is tot nu geen eclatant succes. Dat is de conclusie van Alternatief24, dat de meest recente cijfers kon inkijken. “Bredene haalt vandaag goed 3 kg/inwoner op. Veel minder dan bijvoorbeeld Brugge, waar ze aan ruim 15 kg zitten. Het gemeentebestuur moet dringend werk maken van een plan, dat de inwoners stimuleert om vaker de

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift-gekte in Los Angeles nadat pop-up bibliotheek verschijnt: honderden fans wachten urenlang in de rij

In het winkelcentrum ‘The Grove’ in Los Angeles staat plots een pop-up bibliotheek. Die bevat hints over ‘The Tortured Poets Department’, het nieuwe album van popster Taylor Swift (34). Swifties staan urenlang in de rij om de pop-up van dichtbij te kunnen bewonderen. Sommige fans stonden zelfs al vanaf 5 uur ‘s ochtends aan te schuiven, terwijl de pop-up pas

Lees meer »

Eperon d’Or publiceert magaboek over sneakers en sneakercultuur

Het museum Eperon d’Or brengt met ‘Sneaker Gold: een inleiding in de wereld van sneakers en sneakercultuur’ een nieuwe publicatie uit. “Het magaboek is als het ware een reisverslag van de twee jaar durende museumtrip door sneakerland”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or publiceert magaboek over sneakers en sneakercultuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

“We hebben soms wat water bij de wijn gedaan” Victor en Godelieve zijn 75 jaar getrouwd

Victor Depoortere en Godelieve Seynaeve zijn maar liefst 75 jaar getrouwd. Die albasten huwelijksverjaardag werd zaterdag uitgebreid gevierd. Het echtpaar werd eens ontvangen op het gemeentehuis en trok daarna naar zaal Velodroom om er samen met hun familie te geniten van het feest. Victor en Godelieve, beiden 96, verkeren nog steeds in goede gezondheid en wonen nog samen thuis. “Ons

Lees meer »

Kevin Bacon na veertig jaar terug op ‘Footloose’-school

Kevin Bacon is veertig jaar na de release van zijn doorbraakfilm ‘Footloose’ teruggekeerd naar de middelbare school waar de film werd opgenomen. De acteur gaf met zijn bezoek gehoor aan de wens van de huidige scholieren om nog eenmaal langs te komen voordat de school gaat verhuizen.

Lees meer »

“Ofwel hadden we een sterke mol, ofwel een zwakke groep”: afvaller van ‘De mol’ speelde spel tevergeefs op eigen manier

Ze was voor heel wat kijkers een van de hoofdverdachten, maar zie: Lynn Thissen (38) is niét ‘De mol’. Met haar afvallen verdwijnen ook ineens alle verdubbelaars uit het spel. Goed gespeeld van de saboteur, geeft Lynn toe in een eerste interview na haar eliminatie. Een terugblik op haar eigenzinnige parcours – de mol wilde ze absoluut niet zijn –

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild, blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland, zoals een van de

Lees meer »

Stijn Stijnen verweert zich na stevige schorsing na slag aan broer: “Bond moet zich ook aan regels houden”

Voor de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal is vrijdagnamiddag het dossier van coach Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen behandeld. Het Disciplinair Comité schorste de ex-keeper voor een duw/slag aan zijn broer en het onrechtmatig betreden van het veld. Hij liep in totaal zo (opgeteld met een oude schorsing) zes speeldagen schorsing op. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge stelde de

Lees meer »

Nieuwe sensor meet belasting tijdens het lopen: “Laat iedereen toe om gouden zone te vinden”

Onderzoekers aan UGent hebben een methode ontwikkeld waarmee je tijdens het lopen op een eenvoudige manier de belasting op pezen, gewrichten en botten kan meten. Op die manier kunnen blessures vermeden worden. Het systeem werkt met algoritmes en een sensor, en wordt vanavond voorgesteld op een lanceringsevenement in Gent. "De belasting bij het lopen kan enorm verschillen van persoon tot

Lees meer »

Anderhalf uur gratis kermis op Meifoor in Brugge

Op de meifoor in Brugge mogen alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar 1,5 uur gratis op de attracties. Stad Brugge doet dat om de openingsdag te vieren. "Op die manier kunnen gezinnen die een kermisuitstap anders niet kunnen betalen, toch eens op de attracties", vertelt schepen Pablo Annys (Vooruit).

Lees meer »