Vakbonden starten petitie tegen besparingen op externe schoonmaak in Gentse scholen 

In Gent zijn de vakbonden en middenveldorganisaties een petitie gestart tegen de besparingen bij externe poetsfirma’s in stadsscholen. Het stadsbestuur voerde die dit schooljaar in. Volgens de bonden komen er klachten over vuile leslokalen en toiletten. Schoonmakers kaartten het probleem al aan in oktober, de stad beloofde bijsturingen. De actievoerders vinden dat die nog te weinig voelbaar zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »