Supermarkten kampen met garnalenschaarste: “Een fractie van wat we bestellen en nodig hebben”

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.

 

Meer krantenkoppen in België

Van geboorte van Loes over sandwiches met confituur tot negende plaats in ijskoude Waalse Pijl: de knotsgekke 48 uur van Tiesj Benoot

Maastricht – Gent – Munte – Charleroi – Hoei – Munte – Gent. Het traject van Tiesj Benoot (30) voor, tijdens en na de Waalse Pijl. Veertien uur voor de start werd de renner van Visma-Lease a Bike voor de tweede keer vader, van Loes. De ziekenhuiskost en weinige uurtjes slaap beletten hem echter niet om negende te eindigen. “Twee

Lees meer »

“Deze haast compleet anonieme kandidaat lijkt bij élke proef op de juiste plaats te zitten”: onze man speurt mee naar ‘De mol’

Halfweg ‘De mol’, met nog vijf kandidaten en één saboteur in het spel, schrapt onze man al flink wat deelnemers van zijn verdachtenlijstje. Waarom was de pizzatocht cruciaal? Welke proef uit aflevering één blijkt belangrijk? En welke invloed had de tussenkomst van de mol tijdens de eliminatie? Onze molwatcher speurt mee. “De tattoo die Stéphanie liet zetten is wel héél

Lees meer »

OC Cirkant hoopt op grote opkomst voor Binnen & Buiten in Aartrijke

Fietsen, wandelen en genieten voor het hele gezin: dat is wat OC Cirkant op zondag 28 april te bieden heeft tijdens een nieuwe editie van Binnen & Buiten in Aartrijke. “Iedereen is welkom en kan deelnemen aan de fietssmoefeltocht of de fotozoektocht. De kinderen worden in de watten gelegd met een springkussen, de zevenkamp met volksspelen en een ballonblazer.”
The

Lees meer »

Divo gaat als kampioen naar Promo 2: “Hoogtepunt in vijftien jaar”

Ze waren al zeker van promotie, de meisjes van Divo in Promo 3 in Ingelmunster, maar de kers op de taart ontbrak nog: de titel. Die hebben ze binnengehaald, na een spannende wedstrijd in een zinderende sfeer. “Dit is het hoogtepunt in vijftien jaar volley!”
The post Divo gaat als kampioen naar Promo 2: “Hoogtepunt in vijftien jaar” appeared first

Lees meer »

Muzikaal koppel klinkt op diamanten jubileum

Petrus Van Canneyt (84) en Christine Van Waeyenberghe (82) vierden hun 60ste huwelijksverjaardag. Een ontvangst die ze niet vlug zullen vergeten, want hun vrienden van de fanfare verrasten hen met een serenade. Petrus en Christine leerden elkaar op 17 september 1961 kennen tijdens Maldegem Kermis. Na drie jaar verkering traden ze op 4 april 1964
The post Muzikaal koppel klinkt

Lees meer »

Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’

Op de wijk Rodenburg komt Renzy Tielens samen met psycholoog Guido Verhaeren zijn aangrijpende levensverhaal doen. Op die manier wil hij er mee voor zorgen dat de problematiek van intrafamiliaal geweld niet van de politieke agenda verdwijnt.
The post Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raad van State fluit burgemeester Kir terug: tweede dag van rechts-conservatieve top in Sint-Joost-ten-Node mag doorgaan

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag vandaag gewoon doorgaan. Dat meldt de organisatie op X. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod dat burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node gisteren uitvaardigde, een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. Er is

Lees meer »