Scheldwoorden roepen, spuwen, vrouwen kaalscheren: ‘Collaborateurs werden vernederd door eigen buren, niet door Belgische staat’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Familie spreekt voor het eerst sinds Nassir (2) in Antwerps dok viel: “Hij rende achter een eend aan en is door het water meegesleurd, het was heftig”

Een picknick aan de Antwerpse dokken is zaterdag in een drama geëindigd voor een peuter van twee jaar. “Plots rende hij achter een eend aan en viel in het water”, getuigt zijn neef Fayssal bij HLN. Bij de reddingspoging sprong zelfs het broertje van vier jaar mee in het water. Die stelt het goed, maar de jongste verkeert nog steeds

Lees meer »

KIJK LIVE. Totale zonsverduistering te zien in Noord-Amerika

In Mexico, de Verenigde Staten en Canada kunnen mensen vandaag een totale zonsverduistering zien. De maan komt dan precies tussen de zon en de aarde te staan, waardoor het zonlicht wordt tegengehouden en de lucht iets minder licht wordt. In ons land zal jammer genoeg niets van de eclips te zien zijn.

Lees meer »

Kevin (32) van frituur en eethuis ‘t Stroatje lanceert nieuwe single: “Zingen is mijn passie, maar de zaak is mijn leven”

Kevin Kestan (32) is trotse eigenaar van frituur en eethuis ‘t Stroatje in Bellegem, maar in bijberoep is hij beginnend artiest. Hij lanceerde deze week een videoclip voor zijn nieuwe single ‘Geniet Van Het Leven’. Een nummer dat origineel van de Nederlandse volkszanger Henk Bernard is, maar samen met producer Bandit stak Kevin het lied in een nieuw jasje. De

Lees meer »

Haven Oostende dient bezwaar in tegen Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

De haven van Oostende zal bezwaar indienen tegen het windmolenpark dat Franse energiemaatschappijen willen bouwen voor de kust van Duinkerke. Volgens de haven zou het windmolenpark de vaarroutes tussen de haven van Oostende en die van het Verenigd Koninkrijk blokkeren. Er loopt sinds vandaag, maandag, een openbaar onderzoek van de Franse overheid over de vergunningsaanvraag voor het windmolenpark.
The post

Lees meer »

Hooggerechtshof Arizona herstelt wet uit 1864 die quasi alle abortussen verbiedt

Abortussen zullen binnenkort verboden zijn in de Amerikaanse staat Arizona, met uitzondering van gevallen waarin het leven van de zwangere vrouw in gevaar is. Het hooggerechtshof van de staat heeft besloten dat een restrictieve abortuswet die al van de jaren 1860 dateert, effectief van toepassing is. De Amerikaanse president Joe Biden noemt de beslissing “wreed”.

Lees meer »

Disneyland Paris bouwt heel nieuw themagebied rond de figuren van ‘Frozen’

Na 22 jaar moeten de fans van Disneyland Paris binnenkort afscheid nemen van het Walt Disney Studios Park. Niet van de attracties en shows, maar wel van de naam. Zodra het themagebied rond ‘Frozen’ de deuren opent – vermoedelijk in 2025 – heet het park Disney Adventure World. Daarnaast komt er ook een ‘Rapunzel’-attractie en een ‘Alice in Wonderland’-stuntshow.

Lees meer »

Verenigde Staten zullen Filipijnen verdedigen bij “elke aanval” in Zuid-Chinese Zee, belooft Amerikaanse president Biden

De Amerikanen zullen de Filipijnen te hulp schieten bij eender welke aanval in de Zuid-Chinese Zee. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden beloofd tijdens een trilaterale top met de Filipijnse president Macros Jr. en de Japanse premier Kishida in Washington. In dat gebied vinden geregeld botsingen plaats tussen Filipijnse vissersboten en marineschepen van China, dat de zee als zijn

Lees meer »