Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven: dit weten we al

Aleksej Navalny (47) wordt vrijdag begraven. Eindelijk. Want aanvankelijk was geen enkele begrafenisondernemer te vinden die de uitvaart wilde verzorgen, uit schrik voor de reactie van het Kremlin. Dit is wat we nu al weten over de plechtigheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge delft het onderspit tegen Antwerp (0-1)

Antwerp heeft zijn eerste overwinning in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League binnen. Na drie nederlagen op rij pakte de Great Old zondag de volle buit op het veld van Cercle Brugge (0-1). Een goal van Chidera Ejuke (66.) volstond voor de overwinning. Antwerp klimt door de zege over Cercle Brugge naar de vijfde plaats. Beide ploegen tellen

Lees meer »

Minstens 172 doden door zelfdodingmiddel X sinds 2015 in Nederland

Minstens 172 mensen zijn sinds 2015 in Nederland overleden na gebruik van het zelfdodingsmiddel ‘X’. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting 113 Zelfmoordpreventie en GGD Amsterdam, waarover de krant ‘NRC’ woensdagavond berichtte. De twee organisaties onderzochten vorig jaar, naar eigen zeggen voor het eerst, hoeveel mensen in Nederland stierven door het gebruik van het poeder.

Lees meer »

Twintiger amper enkele weken na werkstraf opnieuw terecht voor partnergeweld

Hij was amper zes weken eerder veroordeeld tot een werkstraf voor partnergeweld, maar toch raakte een 25-jarige jongeman uit Izegem opnieuw slaags met zijn vriendin. Toch blijft het meisje hem trouw. Maar voorlopig staan tralies hun liefde in de weg.
The post Twintiger amper enkele weken na werkstraf opnieuw terecht voor partnergeweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Een betoging van Afghanen in Parijs is afgelopen weekend uit de hand gelopen en geëindigd in rellen. Tafels en stoelen van terrassen vlogen in het rond. Vuilbakken en bushokjes moesten het ontgelden en er werd met projectielen naar auto’s gegooid. Enkele franse politici verspreidden beelden van de rellen op sociale netwerken, waarna er veel verontwaardigde reacties volgden.

Lees meer »

Weduwe Navalny geeft voor het eerst sinds zijn dood interview: “Het duurde vijf seconden voordat het tot me doordrong. Ik was in mijn hotelkamer. Alleen”

De weduwe van Poetincriticus Aleksej Navalny (47) heeft voor het eerst sinds de dood van haar man in een Russische strafkolonie een interview gegeven. Daarin vertelde Joelia Navalnaja (47) over het moment dat ze haar echtgenoot voor het laatst zag, hoe ze het nieuws van zijn overlijden vernam en hoe ze tot het besluit kwam om zijn strijd verder te

Lees meer »

Het oudste huis van Veurne staat te koop: “Oud, maar zeker niet versleten”

Op de hoek van de Zwarte Nonnenstraat en de Vleeshouwersstraat in het centrum van Veurne staat het oudste huis van de stad te koop. Een deel van de charmante, dubbele woonst dateert van 1570. Het staat in de geschiedenisboeken als herberg, woonst van kunstschilder José Van Gucht, maar is vooral gekend als ’t Muzekot waar kunstenaars samen kwamen. Rita Vansteenlandt

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: James Cooke legt uit waarom

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »

Verfijnde, gezonde brunch en lunch bij Sprezzatura: “Zonde dat we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten”

De prachtig gedecoreerde cocktailbar Sprezza van Hotel Damier aan de Graanmarkt is je wellicht wel bekend. Sinds vorige week kreeg de lounge een upgrade naar salon en is het bijkomend lunchconcept ‘Sprezzatura’ open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15 uur. “We willen ook de koffiecultuur in Kortrijk meer laten opleven”, zegt eigenaar en general manager Catherine

Lees meer »

Lenteconcert De Verbroedering samen met jeugdwerking: “Steeds een fijne muziekmix”

Op zaterdag 20 april om 20 uur is het opnieuw zover: dan brengt de Koninklijke Harmonie De Verbroedering hun lenteconcert onder leiding van dirigente Sara Markey in De Nieuwe Deure in Beveren. Het concert komt tot stand in samenwerking met hun jeugdwerking De Bevernootjes en Beverly Percussion Ensemble.
The post Lenteconcert De Verbroedering samen met jeugdwerking: “Steeds een fijne muziekmix”

Lees meer »

Geen ommuring én een voetbalploeg: wat de gevangenis van Hoogstraten zo bijzonder maakt

De gevangenis van Hoogstraten gaat dicht in 2026. Het is nochtans geen gewone gevangenis. De nadruk ligt er op re-integratie. Er zijn ateliers, een drukkerij en zelfs een bakkerij die het hele gevangeniswezen van brood voorziet. De vakbonden en de directie zijn allerminst gelukkig met de nakende sluiting en wijzen op de grote menselijke waarde van de instelling. Minister van

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »