Politierechter en advocaat over de mogelijkheid om auto af te pakken: “Je kan 59.000 km strontzat rondrijden voor je wordt gecontroleerd”

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het? 

Meer krantenkoppen in België

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »

Nederlandse overheid onder druk om Facebookpagina te verwijderen na negatief advies over privacy

De Nederlandse overheid zal haar Facebookprofiel moeten verwijderen als het platform niet bereid is om zijn privacyregels aan te passen en daar transparanter over communiceert. Dat staat in een advies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens moederbedrijf Meta is het onderzoek van de AP gebaseerd op "onjuiste feiten".

Lees meer »

Orban op rechtse conferentie: “Oekraïne moet beseffen dat het bufferstaat is”

Tijdens de rechts-conservatieve conferentie woensdag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft Hongaars premier Victor Orban (Fidesz) ontkend dat hij een “alliantie” met Rusland zou onderhouden, zoals hij het zelf noemt. Dit na een vraag over de kritiek van opposanten dat hij wel heel hechte banden zou hebben met het Rusland van Poetin. De beide regeringsleiders hebben volgens Orban wel één

Lees meer »

102-jarige Maria Snauwaert gaat zus Rachel (104) achterna

Maria Snauwaert mocht begin deze week liefst 102 kaarsjes uitblazen. De naaister op rust deed dat in het woonzorgcentrum Klaverveld. “We mogen stellen dat een lang leven in de genen zit, want Maria’s zus Rachel is 104 jaar geworden”, vertelt burgemeester Annick Vermeulen.
The post 102-jarige Maria Snauwaert gaat zus Rachel (104) achterna appeared first on KW.be.

Lees meer »

Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke

Jan Moons en Adrienne Pepermans uit Walem zijn op 4 april door het college van burgemeester en schepenen in het zonnetje gezet voor hun 65-jarig huwelijksjubileum.
The post Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Lijn en Infrabel onderzoeken incident waarbij bus gesloten spooroverweg oversteekt in Wespelaar

Vervoersmaatschappij De Lijn en spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar een incident waarbij een buschauffeur door een gesloten spooroverweg rijdt in Wespelaar, bij Haacht. Het onderzoek komt er nadat de krant Het Laatste Nieuws een filmpje van het incident op de website had gezet. "We weten intussen wie de chauffeur is en zullen gepast maatregelen nemen", klinkt het bij

Lees meer »

Het is erger dan een katholiek complot

Bij Operatie Kelk stond zoveel op het spel, dat zowat alle echelons van justitie er vanaf de eerste dag een potje van hebben gemaakt. Vrijzinnigen en katholieken, ze bestaan nog bij justitie, en ze hebben geruzied en getwist bij de vleet en zo het onderzoek gekelderd dat licht kon werpen op de systematiek van misbruik in de kerk.

Lees meer »

“Als een klant dit zou vragen, zou ik de opdracht weigeren”: ‘Blind gekocht’-experten staan meteen voor zware taak

“Ik ben misselijk van de stress.” Meteen al twee grote uitdagingen voor de kersverse experten en makelaar Kinga Kantorska bij start van het zesde seizoen van ‘Blind gekocht’. Hoge eisen en tonnen stress dus. Heike en Gert-Jan willen absoluut in de tweede duurste gemeente van Oost-Vlaanderen blijven wonen. En Mevin en Pieter gaan voor een verrassende stijl. “Oei, zo klassiek.”

Lees meer »

Uitzonderlijk hoge concentraties lood in fijn stof gemeten dichtbij site van Umicore in Hoboken: “Geen acuut gezondheidsrisico”

Op 1 en 5 maart 2024 werden uitzonderlijk hoge concentraties lood in fijn stof gemeten dichtbij de site van het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken. Dat komt wellicht door wegenwerken waarbij onverwacht op een bedding van historische restproducten is gestoten. Het Departement Zorg verwacht geen acute gezondheidseffecten van de hoge dagpiekwaarden.

Lees meer »