Lichamen van acht verdronken migranten gevonden voor Marokkaanse kust

De lichamen van acht verdronken migranten zijn gevonden voor de Marokkaanse kust. Dat hebben lokale autoriteiten woensdag bekendgemaakt. De acht kwamen om het leven toen hun bootje kapseisde tijdens een poging om via de Middellandse Zee het Europese vasteland te bereiken.

 

Meer krantenkoppen in België

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan

De Belgian Cats hebben zondagmiddag in het Franse Reims ook hun zesde en laatste voorbereidingsmatch met het oog op de nakende Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) gewonnen. Tegen Japan won België met 75-65 (rust: 41-25).
The post Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Asbestopruiming in Aalst gaat nog 3 weken duren: “Alle deeltjes worden verzameld, laten niets aan toeval over”

Het zal wellicht nog 3 weken duren voordat al het asbest is opgeruimd, dat vrijkwam na een grote brand vorige maandag in de Eugeen Bosteelsstraat in Aalst. Vorige week heeft de brandweer de straat en alle daken en gevels afgespoten, zodat de asbestdeeltjes zich niet verder zouden verspreiden. Maar dat was niet voldoende, op advies van experten is een gespecialiseerde

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »