Internering gevorderd voor man (47) die aanslag wilde plegen tijdens Miss België

In de zaak rond de verijdelde aanslag tijdens Miss België heeft het openbaar ministerie de internering van de verdachte gevorderd. De verdediging pleitte echter dat Peter C. (47) die bewuste dag helemaal geen misdrijf pleegde. De Brugse raadkamer hakt op 27 maart de knoop door.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG CLUB-PAOK (do, 21u). Mignolet en Vanaken in principe speelklaar, geen Skov Olsen, Odoi en Nielsen op training

Club Brugge opent morgen thuis tegen PAOK in de kwartfinale van de Conference League. De wedstrijd begint om 21u. De Bruggelingen proberen als enige Belgische overblijver in Europa de eer hoog te houden. Mignolet en Vanaken raken in principe speelklaar. Skov Olsen, Odoi en Nielsen ontbraken op training. Volg alle ontwikkelingen in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Na exit bij ‘Big Brother’ doet gehate Ashley haar verhaal: “Ik zou opnieuw twintigduizend euro uit de groepspot halen”

Ze haalde in ‘Big Brother’ de eindmeet nét niet, maar Ashley (33) mag zich wel tot meest beruchte kandidate van dit seizoen kronen. Met dank aan de 20.000 euro die de Nederlandse blondine uit de groepspot deed verdwijnen. In dit gesprek blikt Ashley terug op haar keuzes, vertelt ze over haar strategie en laat ze haar licht schijnen over de

Lees meer »

Figuranten stappen op door ongepast gedrag van Sylvester Stallone: “Hij noemde iemand een bak varkensvet”

Sylvester Stallone (77) bevindt zich momenteel in het middelpunt van een controversie. Figuranten van de serie ‘Tulsa King’ hebben de set verlaten vanwege het ongepast gedrag van de acteur. Stallone wordt ervan beschuldigd verschillende figuranten “een bak varkensvet” en “lelijk” genoemd te hebben. Zelf heeft de ‘Rocky’-acteur nog niet gereageerd op die beschuldigingen.

Lees meer »

Kloenstappers wandelen van AZ Delta in Rumbeke naar Gentbrugge voor goede doel

Zes leden van de Kloenstappers, de wandelclub die vijf jaar bestaat, wandelen op zondag 21 april van AZ Delta in Rumbeke naar de Kloen-Bubble ID Familiedag van het UZ Gent in Gentbrugge. De leden laten zich sponsoren ten voordele van Bubble ID.
The post Kloenstappers wandelen van AZ Delta in Rumbeke naar Gentbrugge voor goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Psychiatrisch centrum, begeleiding overdag of gewoon thuis: internering van misdadigers kan op verschillende manieren

Wanneer een dader wordt geïnterneerd, moet zij of hij niet altijd naar een (gesloten) psychiatrische instelling. Dat is onder meer zo voor de man die met wapens onderweg was naar de Miss België-verkiezing, die zich thuis mag laten begeleiden. Wat zijn de opties bij een internering en hoe ziet die begeleiding van thuis er uit? 4 vragen voor gerechtspsychiater Rudy

Lees meer »

Auto Ruben (25) brandt uit na thuiskomst, brandweer kan woning en carwash nog redden: “Het ging heel snel”

Ruben Kuypers (25) merkte zondagavond tijdig een brand op in zijn hybride wagen vlakbij zijn woning en carwash, die nog konden gered worden. Het gaat om de tweede uitslaande autobrand in twee dagen in Ieper.
The post Auto Ruben (25) brandt uit na thuiskomst, brandweer kan woning en carwash nog redden: “Het ging heel snel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse reddingsdiensten vinden vier vrouwenlichamen in bootje

Voor de kust van Cartagena, in het zuidoosten van Spanje, is een bootje op drift aangetroffen met daarin de lichamen van vier vrouwen. Dat melden de Spaanse reddingsdiensten. Volgens de Spaanse politie “gaat het waarschijnlijk over vrouwelijke migranten die van Noord-Afrika de kust probeerden te bereiken”.

Lees meer »

Malinese junta schort activiteiten van politieke partijen op

De junta in Mali heeft woensdag aangekondigd dat het “tot nader order” de activiteiten van politieke partijen en verenigingen met een politiek karakter opschort. Dit om “redenen van openbare orde”, aldus het decreet dat door regeringswoordvoerder kolonel Abdoulaye Maïga werd voorgelezen.

Lees meer »

Nederlandse presentator nog maar eens in opspraak door uitspraken, maar toch klapt en lacht Nederlands publiek hartelijk

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende tv-gezicht te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »