Hooggerechtshof behandelt Trumps claim over presidentiële immuniteit bij bestorming Capitool

Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt ermee in om te onderzoeken of Donald Trump op het moment van de bestorming van het Capitool nog van presidentiële immuniteit genoot. De beslissing is een succes voor Trump, die probeert het begin van een mogelijk proces over het beïnvloeden van de verkiezingen van 2020 zo lang mogelijk uit te stellen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaanval

De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die

Lees meer »

Britten die geboren zijn na 2008, mogen straks (wellicht) nooit meer tabak kopen: Stichting tegen Kanker pleit voor gelijkaardig verbod bij ons

Krijgt het Verenigd Koninkrijk een rookvrije generatie? Een wetsvoorstel dat vanaf 2027 de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen ieder jaar met één jaar verhoogt, heeft alvast een stemronde in het Britse Lagerhuis doorstaan. In eigen land pleit Stichting tegen Kanker voor een soortgelijke plan, maar de Wetstraat wil nog niet mee.

Lees meer »