Hasseltse PXL toont voor het eerst unieke werken van 18 oud-studenten: “Dit is een super krachtig beeld”

In de galerie van de Hasseltse hogeschool PXL staan en hangen werken van 30 voormalige studenten van de kunstafdeling voor de expo ‘Vloedlijn’. Het is de eerste keer dat de school oud-studenten heeft gevraagd om hun topwerken tentoon te stellen. Daarmee wil ze huidige studenten inspiratie geven en tonen dat er leven is na een diploma. 

Meer krantenkoppen in België

“Als straf hebben we hier nog de toiletten gekuist”: met Red Lion Alexander Hendrickx en broer Michael terug naar zijn eerste hockeyclub

“Hier begon als kleine jongen alles voor mij”, zegt Alexander Hendrickx (30). Hij loodst Kim Gevaert door de Royal Antwerp Hockey Club. De Red Lion is vergezeld van zijn één jaar oudere broer Michael (31) – duidelijk twee handen op een buik zoals ze ‘zwanzen’ over hun hockeywonderjaren en het rare bijgeloof van Alexander. Over de ambities in Parijs 2024

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »