Hasseltse PXL toont voor het eerst unieke werken van 18 oud-studenten: “Dit is een super krachtig beeld”

In de galerie van de Hasseltse hogeschool PXL staan en hangen werken van 30 voormalige studenten van de kunstafdeling voor de expo ‘Vloedlijn’. Het is de eerste keer dat de school oud-studenten heeft gevraagd om hun topwerken tentoon te stellen. Daarmee wil ze huidige studenten inspiratie geven en tonen dat er leven is na een diploma. 

Meer krantenkoppen in België

Molenaar Hubert Goethals (87) uit Wakken overleden: “Wist op eigen houtje de molen te beschermen”

Dinsdag is Hubert Goethals overleden. De 87-jarige Wakkenaar was eigenaar van de Goethalsmolen en gekend en geliefd bij verschillende verenigingen. “Hij wist een grote subsidie binnen te halen bij de minister om de molen te beschermen”, vertelt burgemeester Koenraad Degroote.
The post Molenaar Hubert Goethals (87) uit Wakken overleden: “Wist op eigen houtje de molen te beschermen” appeared first on

Lees meer »

“Eindelijk is het ervan gekomen”: ‘Blind getrouwd’-deelnemers uit Zottegem houden reünie nu Jolien en Brecht er eigen stekje hebben

Zottegem kan omgedoopt worden tot ‘Blind getrouwd’-city. Jolien De Neve en Brecht Heldenbergh (seizoen 8) vonden recent hun eigen stekje in de stad en kort daarvoor is ook Brecht De Geyter (seizoen 7) er opnieuw gaan wonen. Maar ook uit vorige seizoenen zijn er opvallend veel deelnemers uit dezelfde Oost-Vlaamse stad. Hoog tijd voor een reünie.

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »

Oostende grijpt in Challenger Pro League drie levensbelangrijke punten tegen Patro Eisden in strijd om behoud

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij topzesclub Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing, dat eerder op de dag een zege boekte tegen SL16.
The post Oostende grijpt in Challenger Pro

Lees meer »

Vier jongeren aangeklaagd na dood van tiener in buitenwijk Parijs

Twee broers en twee andere jongeren zijn in de nacht van zondag op maandag aangeklaagd voor moord na de dood van een tiener. De 15-jarige scholier werd in de buitenwijken van Parijs ernstig mishandeld. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar kwam vrijdag te overlijden. Volgens een politiebron kreeg de jongen een hartstilstand. In Frankrijk is geschokt gereageerd

Lees meer »

“Er waren echt monstergolven”: Sol Degrieck (14) is de jongste windsurfster ooit op het podium van een WK-manche

Sol Degrieck uit Koksijde behaalde tijdens de Chili World Cup bij de profs op haar jonge leeftijd een derde plaats bij de vrouwen. Ze is hiermee de jongste deelnemer ooit op het podium in die discipline. Sol werd vorig jaar in Nieuwpoort tijdens de jaarlijkse zeilprijzen verkozen tot Talent of the Year. Ze is het nieuwe seizoen alvast zeer knap

Lees meer »

Waarom de meest grofgebekte Nederlander op tv mag blijven zeggen wat hij denkt

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende presentator te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »

Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik uit”

Michael Moerkerke (38), alias Koko Diamond, werd op de vierde wedstrijdeditie in Hooglede verkozen tot kersverse Miss Travestie West-Vlaanderen. Voor Michael is 2024 een echt rollercoasterjaar, want in februari schopte de nog prille dragqueen het tot de finale van Miss Travestie België 2024.
The post Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik

Lees meer »

Politie Brugge ontkent “willekeurige arrestaties” na klacht van Griekse voetbalploeg PAOK

De lokale politie van Brugge ontkent dat het willekeurig supporters heeft gearresteerd van de Griekse voetbalploeg PAOK Saloniki. De Griekse ploeg diende daarover klacht in bij de Europese voetbalconfederatie UEFA. Volgens de ploeg hebben de lokale ordediensten hun supporters te hard aangepakt.
The post Politie Brugge ontkent “willekeurige arrestaties” na klacht van Griekse voetbalploeg PAOK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke

Cercle Brugge bestaat 125 jaar. De dag van de verjaardag, dinsdag 9 april, was er ’s avonds in Lauretum in Jabbeke een galadiner waar onder andere spelers en technische staf en gewezen spelers aanwezig waren.
The post Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »