Geboortecijfer Zuid-Korea zakt naar historisch dieptepunt: “Fulltime voor de kinderen zorgen? Daar zou ik depressief van worden”

Een nieuw rapport toont aan dat het geboortecijfer in Zuid-Korea is gedaald naar een absoluut laagterecord. Gemiddeld krijgt een vrouw er nu 0,72 kinderen. In 2015 bedroeg dat nog 1,24. Vrouwen houden er steeds meer rekening met de impact van een kind op hun carrière en financiën. 

Meer krantenkoppen in België

Anderhalf jaar na opening is babyspeciaalzaak Castard failliet: “Toen ons eerste zoontje was geboren, hadden we zelfs geen kinderbadje”

‘Wegens medische reden is de winkel tot nader bericht gesloten. Excuses en dank voor het begrip.’ Die boodschap hangt aan de deur van babyspeciaalzaak Castard in de Woumenweg in Diksmuide. Navraag leert echter dat de vennootschap failliet is en dat het pand binnenkort ontruimd zal worden. Tientallen jonge ouders hadden er nog een geboortelijst liggen zoals Kelly (31) uit Koksijde.

Lees meer »

Moeder van André jr. krijgt alle inkomsten van merk ‘Hazes’: “Als zij dat wil, moet ik mijn artiestennaam veranderen”

Rachel (54), de moeder van André Hazes jr. (30) en de weduwe van wijlen André Hazes sr., is de eigenaar van de merknaam ‘Hazes’. Dat onthulde de Nederlandse zanger donderdagavond in ‘De tafel van Gert’. Hij kan trouwens niet zeggen hoeveel die merknaam nu nog opbrengt, want Rachel ziet er als enige de inkomsten van binnenstromen.

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Gianni Vermeersch voorlopig vierde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top-10

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys

Lees meer »

Crisis in Franstalig België: “Verraden” MR behandelt decreten van coalitie “per geval” nadat PS en Ecolo “stekker uit regering hebben getrokken”

Na de pijnlijke breuk binnen de regering van de Franse Gemeenschap over een veelbesproken decreet over de hervorming van het hoger onderwijs, hebben meerderheidspartijen MR, Ecolo en PS woensdag toch een spoor van eenheid getoond door gezamenlijk een reeks decreten goed te keuren in het parlement. Zo kregen verschillende decreten van ministers van PS en Ecolo de steun van coalitiepartner

Lees meer »

N-VA schuift veiligheid naar voren als topprioriteit voor Brussel

De N-VA beschouwt meer veiligheid als een topprioriteit voor het Brussels Gewest. De partij heeft vandaag haar verkiezingsprogramma voor de hoofdstad voorgesteld. Naast meer veiligheid pleit de partij ook voor meer efficiëntie in het bestuur, onder meer door een eenmaking van de 6 politiezones en de samenvoeging van de 19 Brusselse gemeentes tot één stadsgewest.

Lees meer »

Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed

Het wordt een druk cultureel weekend in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de achtste editie van Het Weekend van het Volkscafé op zaterdag 20 en zondag 21 april zitten 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen hun deuren open. Drie daarvan bevinden zich in Langemark-Poelkapelle. Bistro Alfa bij Serge verwelkomt op zaterdag Acts of Man, dat een programma van folk

Lees meer »

“Wie laatst lacht, best lacht”: Meghan Markle lanceert nieuw merk, maar het zijn Charles en Kate die profiteren

Meghan Markle (42) slaat haar eigen weg in, nu ze haar nieuwe lifestylemerk heeft gelanceerd. De vrouw van prins Harry (39) heeft aangekondigd dat ze onder de naam ‘American Riviera Orchard’ verschillende producten zal verkopen. Met haar nieuwe activiteiten wil Meghan zichzelf ‘heruitvinden’ na haar leven bij de koninklijke familie. En toch lijken de royals als de onverwachte winnaars uit

Lees meer »

Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke

Jan Moons en Adrienne Pepermans uit Walem zijn op 4 april door het college van burgemeester en schepenen in het zonnetje gezet voor hun 65-jarig huwelijksjubileum.
The post Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Bruyne krijgt straks met zekerheid een standbeeld van de sjeik, maar die bal van eeuwige roem liet hij liggen

De strafschophelden van Real Madrid heetten Andriy Lunin en Antonio Rüdiger. De mannen die de kogels incasseerden en de Koninklijke uiteindelijk in een bloedstollende reeks voorbij Manchester City loodsten. De uittredend winnaar droop met gebogen hoofd af. Onze man in Manchester zag hoe De Bruyne strijdend ten onder ging. Zijn ploeg boog voor zijn boeman.

Lees meer »