Explosies Amsterdam mogelijk gelinkt aan moord op rapper Bigidagoe

De Nederlandse recherche houdt er rekening mee dat drie explosies in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam te maken hebben met de schietpartij afgelopen weekend in de hoofdstad, waardoor rapper Bigidagoe omkwam. De ontploffingen houden vermoedelijk verband met elkaar, aldus de politie woensdag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »

Maria (40) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Bruid laat per ongeluk iets te veel zien tijdens eerste dans: “Ik was een beetje te dronken voor die salto”

De Canadese Amanda Scheller gaat enkele blunders op haar trouwfeest nooit meer vergeten. De pasgetrouwde vrouw had iets te veel gedronken toen ze aan haar eerste dans begon. Met als gevolg dat ze meermaals de passen miste en haar evenwicht verloor. Ook toen ze haar bruidsboeket wilde gooien, ging het mis. Maar de gênantste blunder gebeurde alvast op het einde

Lees meer »

Sam Gooris brengt na bijna tien jaar nieuwe single ‘Arrivederci’ uit: “Ik ben trots op de nieuwe single, maar ook op de hoes die mijn zoon ontwierp”

Met de gloednieuwe solosingle ‘Arrivederci’ bedankt knuffelbeer en publiekslieveling Sam Gooris zijn publiek met een meezinger van formaat. “De Vlaamse versie van het origineel van de broers van Passel, twee internationale kleppers, lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij (lacht). Toen we in de studio zaten, samen met Yannic Fonderie, hebben die twee gasten mij dat verteld.

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wie toont zich de beste in ‘muurtjesetappe’?

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tapa dei muri’ – vrij vertaald: een etappe over de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”

De zorg voor de kroost in een doorsnee Vlaams gezin is tegenwoordig zwaarder dan een voltijdse job. Ouders zijn er samen meer dan 40 uur per week mee bezig, dat is een derde meer tijd in vergelijking met vijf jaar geleden. Tegelijk vinden vier op de vijf ouders dat ze te weinig vrije tijd overhouden, blijkt uit onderzoek van My

Lees meer »

“Dan vindt een mens eens parking in het centrum van Kortrijk”: auto van Bart (36) aan schroot gereden, dader vlucht

Bart Follens (36) uit Kortrijk schrok zich zaterdagochtend een ongeluk, toen hij werd wakkergebeld door de politie. Zijn geparkeerde auto was door een aanrijder herleid tot schroot, maar van de dader was geen spoor. “Nu moet ik wéér op zoek naar een andere auto. Ik had deze nog maar twee jaar, nadat ik ook al door een ongeval een nieuwe

Lees meer »